3 de diciembre

SÂLMON<. A P N E A

Compra entrades

Compartir

Aquesta peça es desenvolupa a partir de la immersió, de la creació d’un espai en suspensió física i mental sota l’aigua. El performer cerca capbussar-se dins d’un territori atemporal creat per la qualitat vibrant del moviment submergit. Busca immortalitzar el cos a través de la contenció de la respiració i de la immersió dins l’aigua, arribant a una lleu incomoditat a causa de la manca d’oxigen i de la pressió de l’aigua. A P N E A vol confrontar-nos a tot allò que sempre donem per fet, que és la presència d’aire al nostre voltant.

Rodrigo Sobarzo de Larraechea va estudiar coreografia a la SNDO d’Amsterdam y teatre a Santiago de Chile. Artista resident a la Jan van Eyck Academie de Maastricht, un institut interdisciplinari per a les arts visuals i el disseny. La seva darrera creació []remoTe sense[] fou estrenada al Something Raw Festival de 2015 a Amsterdam. Els seus treballs UNITED STATES (2011), THE HARVEST (2012), Paramount Movement (2012), A P N E A (2013) i /S ITE S\ (2014) són produccions del Het Veem Theater Amsterdam en coproducció amb Workspacebrussels de Bèlgica, Dance4 de Nottingham i el Hauptstadtkulturfonds de Berlin. Tots els seus treballs tenen com a objectiu essencial embolicar a l’espectador en un estat d’introspecció visual.

Les obres de Rodrigo han estat presentades en diferents teatres dins d’Europa. De manera paral·lela al seu treball coreogràfic ha participat com a performer en treballs d’Ivana Müller, Jefta van Dinther, Martin Nachbar, Jeremy Wade, Vincent Riebeek i Ian Kaler.

A P N E A és el treball de Rodrigo Sobarzo que el Festival FIDCU de Montevideo proposa per a aquesta edició del SÂLMON>, després de la seva presentació a FIDCU 2015.  Com a part del diàleg que SÂLMON> estableix amb Llatinoamèrica, invita al festival  uruguaià a proposar una peça  per a la present edició, que es concreta en un mirada del festival  cap a un coreògraf xilè que desenvolupa el seu treball de creació i investigació en el context europeu.

Més sobre FIDCU (Festival Internacional de Danza Contemporánea de Uruguay) a www.fidcu.com

Concepte i performance Rodrigo Sobarzo de Larraechea / Disseny llum Jan Fedinger / Producció Het Veem / Coproducció Workspacebrussels, Dance4 Nottingham / Amb el suport PACT Zollverein, Summer Studios de Workspace Brussels, Konstnärsnämnden de Suècia

Creació en xarxa
Creació en xarxa

Diàleg amb llatinoamèrica
Diàleg amb llatinoamericà

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

3 de diciembre

21 h

Sala MAC - Mercat de les Flors

8€

Durada: 60 minutos

Més informació

Web de l’artista

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x