Del 24 al 27 de gener de 2008

Shen Wei Dance Arts Rite of Spring + Re

Compartir

L’ESPECTACLE

Shen Wei Dance Arts presenta dos espectacles del seu repertori: Re, basat en les experiències personals de Shen Wei durant els seus viatges al Tibet, i The Rite of Spring, una personal interpretació de La Consagració de la Primavera, de Stravinsky.

A la peça Re, cants budistes tradicionals, interpretats per la monja tibetana Choying Dolma, reafirmen la naturalesa espiritual de la dansa, que a Reparteix dels mandales budistes del Tibet. 

The Rite of Spring és un diàleg entre moviment, música i imatges visuals interpretat per dotze ballarins a partir d’una versió per a piano a quatre mans de la peça de Stravinsky. Els moviments dels ballarins s’ajusten a les frases i als ritmes musicals, omplint l’obra com si es tractés de les pinzellades d’un quadre.

FITXA ARTÍSTICA

The Rite of Spring
Coreografia i disseny Shen Wei
Música Igor Stravinsky
Versió per a piano a quatre mans interpretada per Fazil Say
Il·luminació David Ferri
Vestuari, escenografia i disseny del maquillatge Shen Wei

 

Estrenada el juliol de 2003 a l’Americann Dance Festival, que va encarregar l’obra amb el suport de Doris Duke Awards for New Work, Abdrew W. Mellon Foundation, National Dance Project of the New England Foundation for the Arts, amb el finançament de National Endowment for the Arts i Doris Duke Charitable Foundation, i l’ajut d’Andrew Mellonn Foundation i Altria Group, Inc., així com de Mary Duke Biddle Foundation.

LA COMPANYIA

Coreògraf, ballarí, artista plàstic i dissenyador nascut a la Xina, Shen Wei va estudiar òpera xinesa des dels 8 anys. Va treballar a la Hunan State Xian Opera Company els anys 1984-1989 i va ser membre originari de la Guangdong Modern Dance Company, la primera companyia de dansa contemporània de Xina, on va treballar com a coreògraf i com a ballarí entre 1991 i 1994. L’any 1995, Shen Wei es va traslladar a Nova York, on va fundar la Shen Wie Dance Arts el 2000. També ha col·laborat com a coreògraf amb companyies com Het Muziektheater Amsterdam, Alvin Ailey Dance Theater II, Dances We Dance of Hawaii, The Guangdong Modern Dance Company of China o SUNY Purchase, entre d’altres.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2007-2008

Del 24 al 27 de gener de 2008

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x