del 19 al 21 de desembre

CLAIRE DUCREUX Refugiada poètica

Compartir

Poètic, visual, tendre i emotiu

Un rodamón tria un encreuament de carrers com a refugi provisional, converteix dues tanques en les portes del seu univers, un pont es torna vaixell i una escultura el seu company de viatge. A Refugiada poètica el personatge del rodamón és la metàfora de la vulnerabilitat i serveix a Ducreux en allò que ella mateixa considera el seu “senzill repte artístic i humà: buscar autenticitat i humilitat per compartir simples emocions i veritables moments de màgia teatral”.

Refugiada poètica neix del desig de donar vida a l’escenari als seus dos últims i aclamats solos de carrer Barco de arena (Big Prize MiramirO, 2009) i La sonrisa del náufrago (2012) que, juntament amb De paseo (premi especial de la Fira d’Artistes de carrer d’Humor de Leioa – Umore Azoka, 2004), formen la Trilogía del vagabundo.

Claire Ducreux obté el 1992 el diploma del Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de Lió a la secció dansa contemporània i passa uns anys a França com a ballarina en diverses companyies del país veí. El 1999 funda la Companyia Leandre-Claire amb el clown Leandre Ribera i creen plegats l’espectacle de carrer Fragile i el de sala Madame et monsieur, ambdós premiats i en gira per múltiples països durant diversos anys. A més a més de la seva carrera en solitari va participar com a ballarina-clown en l’espectacle de circ Rodó (Premi Nacional de Circ de Catalunya, 2006) i, juntament amb Toni Mira, va crear i interpretar En attendant l’inattendu (premi del públic al millor espectacle de la Fira de Teatre de Manacor, 2010). Actualment segueix representant els seus espectacles arreu del món.

Creació i interpretació Claire Ducreux
Escultor Eduardo Cuadrado
Músiques originals David Moreno, Jorge Sarraute, Mayte Martín
Llums Nani Valls, Rafel Roca
Ajudant escena Quique De Benito

Coproducció Mercat de les Flors

Fitxa completa

 

 

Actualitat

Itinerari

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

del 19 al 21 de desembre

20:30h (diumenge 18 h)

Sala PB

12€

Durada: 60'

Més informació

web de l’artista

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x