Del 12 al 14 de febrer

LES BALLETS C DE LA B / ALAIN PLATEL – FABRIZIO CASSOL Pitié!

Compartir

L’ESPECTACLE

Torna al Mercat un dels grans referents contemporanis, Alain Platel, ambpitié!, una obra creada a partir La Passió segons sant Mateu de Johan Sebastian Bach. En aquesta nova producció, Platel compta de nou amb el compositor Fabrizio Cassol (amb qui ja va treballar a vsprs), que ha creat una partitura amb tres veus i amb la música en directe del trio Aka Moon, amb la col·laboració de diversos intèrprets.

pitié! Platel i Cassol no han fet una simple adaptació de l’obra, sinó que han desenvolupat una nova visió: el dolor d’una mare davant el sacrifici del seu fill. La dansa que desenvolupa Platel a la peça, interpretada per deu ballarins, busca la translació física d’emocions molt intenses i aspira a transcendir a l’individu. Un gran espectacle que estrenat al Festival de Pina Bausch el setembre de 2008 i que girarà pels millors centres d’arreu del món.

FITXA ARTISTICA

Ballada i creada per Elie Tass, Emile Josse, Hyo Seung Ye, Juliana Neves, Lisi Estarás, Louis-Clément Da Costa, Mathieu Desseigne Ravel, Romeu Runa, Rosalba Torres Guerrero, Quan Bui Ngoc
Cantants Laura Claycomb (soprano), Maribeth Diggle (mezzo), Serge Kakudji(contratenor), Magic Malik (cantant, flauta)
Música interpretada per Aka Moon; Fabrizio Cassol (saxo), Michel Hatzigeorgiou (fender baix, bouzouki); Stéphane Galland (bateria, percussió); Airelle Besson(trompeta), Philippe Thuriot (acordió);Michael Moser (cello); Alexandre Cavalière (violí)
Concepte i direcció Alain Platel
Música Fabrizio Cassol (música original basada en la Passió segons Sant Mateu de J.S. Bach)
Dramatúrgia Hildegard De Vuyt
Dramatúrgia musical Kaat Dewindt
Escenografia Peter De Blieck
Vestuari Claudine Grinwis Plaat Stultjes
Disseny de llums Carlo Bourguignon
So Michel Andina, Caroline Wagner

Producció les ballets C de la B

Coproducció Mercat de les Flors; Théâtre de la Ville (Paris), Le Grand Théâtre de Luxembourg, TorinoDanza, Ruhr Triennale 2008, KVS (Brussel·les)
Amb el suport excepcional de Kunstencentrum Vooruit (Gant), Holland Festival (Amsterdam)

LA COMPANYIA

La companyia les ballets C de la B, fundada per Alain Platel l’any 1984 a Bèlgica, ha esdevingut una plataforma artística per a nombrosos coreògrafs (com Sidi Larbi Cherkaoui, Hans Van de Broeck, Koen Augustijnen o Lisi Estarás, entre d’altres). El seu estil propi es defineix com a popular, anàrquic, eclèctic i compromès.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

Del 12 al 14 de febrer

Més informació

www.lesballetscdela.be

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x