• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

Ballet Contemporain d’Alger

NYA

Del 16 al 19 de febrer de 2012
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2011-2012

 • Durada

  1h i 45 minuts amb pausa

 • Tarifa

  22€ – 18,50€ (tarifa B)

 • Horari

  21h (diumenge 19h)

 • Espai

LA CREACIÓ

L’espectacle Nya és el primer fruit del projecte Pont Cultural de la Mediterrània, creat el 2009 quan Abou Lagraa va rebre l’encàrrec de realitzar la coreografia per a la cerimònia de clausura del II Festival Panafricà d’Alger. D’aquí va néixer la idea d’un pont concebut com a programa triennal de cooperació francoalgeriana en suport de la dansa i la creació a Algèria. El gener de 2009 un càsting va reunir prop de 400 persones de tot el país, de les quals es van seleccionar 10 ballarins. Avui, després d’haver-se format en ballet i dansa contemporània i d’haver-se iniciat en el ioga, aquests 10 joves ballarins interpreten Nya. El programa de formació ha anat a càrrec de Nawal Lagraa, amb el suport de cinc ballarins professionals de la companyia La Baraka.

Nya és un mot àrab que significa «confiar en la vida», una paraula que transmeten els pares als fills a Algèria relacionada amb Déu i que és part del seu lèxic quotidià. Qui tingui nya serà capaç de convertir tot el seu sofriment en força i podrà prosperar i obrir-se al món.

Aquesta creació és un díptic, dues peces amb dues músiques diferents que il·lustren la memòria col·lectiva francesa i l’algeriana: Bolero, de Maurice Ravel i les cançons d’Houria Aïchi. Una trobada musical que convida el públic a fer un viatge per les ribes d’aquest pont de la Mediterrània. De les encisadores veus orientals de la cantant Houria Aïchi al Bolero de Ravel, la música embolcalla i consumeix els ballarins, que arriben a un estat de trànsit.

FITXA ARTÍSTICA

Coreògraf, director artístic Abou Lagraa
Director de la instrucció, assistent artístic Nawal Lagraa
Ballarins Abderaouf Bouab, Mokhtar Boussouf, Ali Braïnis, Nassim Feddal, Oussama Kouadria, Bilel Madaci, Abdelghani Meslem, Zoubir Yahiaoui, Bernard Wayack-Pambe
Vestuari Michelle Amet
Creació il·luminació i manager il·luminació Gérard Garchey
Direcció tècnica Antoine de Gantho
Mànager escenari Gérald Arnaud
Mànager so Béranger Mank

Música 1ª peça Le Boléro de Maurice Ravel / banda sonora Laurent Aït Benalla
Música 2º peça Houria Aïchi, Hossam Ramzy / arrangement música Eric Aldéa

Producció Compagnie La Baraka
Coproducció
 Agence Algérienne pour le Rayonnement Culturel, Communauté de communes du bassin d’Annonay
Company La Baraka
 està en residència de producció a Les Gémeaux / Sceaux / Scène Nationale, des de 2009 a 2013
Suport del Pont Cultural de la Mediterrània 
Ministère de la Culture algérien, Agence Algérienne pour le Rayonnement Culturel, Ministère de la Culture français Conseil Général du Rhône, Conseil Général de l’Ardèche, Fondation BNP Paribas.
Cie La Baraka està finançada per
 Ministère de la Culture – DRAC Rhône-Alpes, Conseil Régional Rhône-Alpes, Conseil Général du Rhône, Ville de Lyon. Amb el suport de Fondation BNP Paribas
Amb el suport de l’Institut Francès