• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

FESTIVAL IDN – LEMIEUX.PILON / 4D ART

Norman (un tribut a Norman McLaren)

8 de gener
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2008-2009

L’ESPECTACLE

L’espectacle es basa en la dissolució de les fronteres entre escenari i pantalla, en la interacció entre persones i cinema. Una veritable revolució en el món de les arts de l’espectacle, Norman és un homenatge a un gran artista i a la seva obra, com també l’ocasió de mostrar a una nova generació la intemporalitat de la bellesa, l’eficàcia de la simplicitat i la importància de la memòria.

Norman presenta una singular integració del cinema en el camp de les arts de l’espectacle. Creada com a homenatge al cineasta pioner Norman McLaren, aquesta producció és un viatge d’iniciació als humorístics paisatges animats de McLaren en companyia del ballarí i coreògraf Peter Trosztmer. Michel Lemieux i Victor Pilon ens ofereixen l’oportunitat de compartir la passió de Peter Trosztmer per la dansa i el moviment que impregnen els mons imaginaris de les pel·lícules: el ballarí entra literalment a les pel·lícules per ballar i interactuar amb elles, i construeix així un pont entre la interpretació i el cinema documental. Peter Troszstmer projecta entrevistes a persones que coneixien McLaren i la seva obra.

FITXA ARTÍSTICA

Un espectacle de Michel Lemieux, Victor Pilon i Peter Trosztmer
Ballarí Peter Trosztmer
Concepte, disseny multimèdia, escenificació i muntatge Michel Lemieux iVictor Pilon
Coreografia Peter Trosztmer i Thea Patterson
Text de ficció Thea Patterson Michel Lemieux, Victor Pilon i Peter Trosztmer
Dissenyadora de decorats, vestuari i attrezzo Anne-Séguin Poirier
Dissenyador d’il·luminació Alain Lortie
Dissenyador de so i música addicional Michel Smith
Director d’il·luminació Marie-Ève Turcotte o Mathieu Ferdais
Director de so Peter Balov
Ajudant de muntatge Thierry Francis
Director de vídeo Thierry Francis o Alexis Ouellette-Rivest
Director tècnic Michel Daudelin
Director de producció Normand Vincent
Productor associat John Lambert
Productor per a lemieux.pilon 4d art Richard Gagnon
Producció lemieux.pilon 4d art
Amb la col·laboració National Film Board of Canada
Coproducció Place des Arts, Mont-real; Quebec Scene, National Arts Centre, Ottawa; Luminato Toronto Festival of Arts and Creativity; Espace Jean Legendre, Compiègne (França)

LA COMPANYIA

lemieux.pilon 4d art, fundada el 1983, té la seva seu a Mont-real. La multidisciplinària companyia, dirigida per Michel Lemieux i Victor Pilon, ha presentat més de tres-centes actuacions de les seves diverses produccions. Amb els anys, la companyia ha desenvolupat un domini inigualable de les tècniques multimèdia més avantguardistes aplicades a les arts de l’espectacle. La companyia ha presentat els seus audaços espectacles multidisciplinaris en gires internacionals pel Canadà, els Estats Units, Mèxic, Europa, Amèrica del Sud, Austràlia i Àsia.