• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

DEBORAH HAY

CONSTEL·LACIÓ DEBORAH HAY: my choreographed body… revisited

13 de març
 • Temporada

  2020-2021

 • Durada

  25 minuts aprox

 • Tarifa

  10 €

 • Horari

  19:30h

 • Espai

La devolució de les entrades adquirides amb antelació es farà en els quinze dies següents a la data de la funció suspesa. Si les entrades es van adquirir a través de la web, la devolució de l’import es farà a la targeta amb la qual es va fer el pagament.

Si les entrades van ser adquirides a la taquilla del Mercat de les Flors o a Tiquet Rambles, caldrà indicar el número de compte al qual desitgeu el retorn per transferència a publics@mercatflors.cat


Cada presentació pública d’aquesta peça és una estrena, perquè cada vegada és diferent, si bé es va presentar per primer cop l’any 2019 al festival internacional de Berlín Tans Im August. Cinquanta anys de pràctica són els que han configurat la manera de coreografiar de Deborah Hay, així com d’interpretar. Per tal de preservar l’interès en la dansa, Hay ha reinventat contínuament el seu compromís amb el cos en moviment. El solo que aquí ens presenta, my choreographed body… revisited (el meu cos coreografiat… revisitat), és un tribut a aquesta riquesa d’experimentació, segell de la coreògrafa.

Deborah Hay, nascuda el 1941 a Brooklyn, ha esdevingut una icona de la coreografia. Va començar a posar els fonaments de la seva obra als anys seixanta, al Judson Dance Theatre de Nova York, seu d’un dels moviments d’art postmodern més radicals i influents. La dansa de Hay té com a objectiu alliberar el cos de la dependència del comportament après oferint al ballarí un ventall més ampli de fonts de moviment. Durant molts anys va fer coreografies de solos per a artistes de renom, entre d’altres Mikhail Baryshnikov. El coreògraf William Forsythe va contribuir a promoure la seva carrera internacional després de veure l’estrena del seu quartet The Match el 2005 al festival Montpellier Danse. Ha obtingut nombroses beques i guardons, entre d’altres el Doris Duke Artist Award en la seva primera edició, l’any 2012.

Creació i interpretació Deborah Hay / Un encàrrec de Peak Performances, Montclair State University, Tanz im August 2019 i HAU Hebbel am Ufer