• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

NÚRIA GUIU & INGRI FIKSDAL

Medium

30 de setembre i 1 d’octubre
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • Núria Guiu és artista resident del Mercat de les Flors

Amb la voluntat de donar visibilitat als treballs dels nostres artistes associats i residents, aquesta temporada presentem una col·laboració entre la coreògrafa noruega Ingri Fiksdal i la catalana Núria Guiu: Medium és una funció fantasma en la qual Núria,  a escena, invoca un cos posseït per moviments i danses canalitzades a través de la música de SUNN O)). Medium tracta sobre el cos com a arxiu personal, cultural i virtual.  El fantasma és, en part, una metàfora dels moviments d’altres èpoques i dimensions que tornen i s’instal·len als nostres cossos, però també s’entén com l’acte de crear en si mateix, des del regne invisible fins a la seva manifestació física en una coreografia, que s’invoca o es rea-activa a cada funció, després de la mort del seu procés creatiu.

Núria Guiu ha treballat de ballarina amb companyies com Cullberg Ballet, Gisèle Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company, Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal o Kobalt Works. Recentment ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2022, la distinció cultural més prestigiosa de Catalunya. Ingri Fiksdal treballa en projectes sobre la intersecció entre el que és postantropocèntric i el que és decolonial des d’una perspectiva feminista a la Universitat d’Oslo i els seus treballs s’han representat a nombrosos espais d’arreu del món.

Aquestes dues creadores es van conèixer a Oslo com a ballarines, on Núria Guiu hi ha treballat sovint. El 2020 es van posar en contacte per compartir inquietuds creatives i van trobar molta afinitat entre el projecte que començava a crear Guiu i el treball de Fiksdal, iniciant d’aquesta manera una creació conjunta a Noruega.

Concepte, coreografia, performance Núria Guiu / Concepte, coreografia Ingri Fiksdal / Música La música consta de peces de l’àlbum “Pyroclasts” de SUNN O))). Espacialització Stephen O’Malley / Vestuari i disseny escenografia Ronak Moshtagi /Assistent de vestuari i escenografia Zoya Tahery / Disseny il·luminació Phillip Isaksen / Tècnic de so Ernst van der Loo / Dramatúrgia Guiu, Fiksdal, Isaksen, Moshtagi / Producció i distribució Nicole Schuchardt, Ariadna Miquel / Producció i administració Eva Grainger, Ida Frømyr Borgen / Fotografia Kristine Jacobsen
Producció Fiksdal Dans Stiftelse / Coproducció Black Box Teater i BIT teatergarasjen / Amb el suport Arts Council Norway