• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

DANZA CONTEMPORÁNEA DE CUBA

Mambo + casi (sessió Grada Jove)

2 de març de 2012
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2011-2012

 • Tarifa

  8€ alumne (tutors gratuït) Reserva i inscripcions educatius@mercatflors.cat Tel. 93 301 00 60

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  10.30h

 • Espai

L’ESPECTACLE

Torna al Mercat Danza Contemporánea de Cuba amb dues peces: Mambo 3XXI, de George Céspedes, coreografia que parteix de la música de Pérez Prado que va causar furor als anys 50 i 60 del segle XX i que està adaptada a l’electrònicaLa peça ha estat reconeguda internacionalment com una obra que mostra la gran versatilitat de la companyia amb 22 ballarins a escena. George Céspedes ha estat durant anys primer ballarí de la companyia i actualmente és un dels seus coreògrafs.

L’altra coreografia és casi, interpretada per 20 ballarins de la companyia, una creació del coreògraf i ballarí Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola, amb música en viu a càrrec també dels ballarins (veu, piano i percussió), mescla de música amb arrels europees i música de tradició cubana i afrocubana.

Juan Kruz, que va conèixer  Danza Contemporánea de Cuba el 2009 durant la visita de Sasha Waltz & Guests a La Habana, defineix casi com un “recorregut a través dels desitjos, aspiracions, somnis, pèrdues, buits i decepcions que ens visiten en aquesta franja tan fràgil, difícil de definir i sovint confusa, que se situa entre estar a punt d’aconseguir allò que tant desitgem i descobrir que vam perdre la nostra oportunitat d’aconseguir-ho per tan poc”.

FITXA ARTÍSTICA

MAMBO
Coreografia George Céspedes
Música Beny Moré – Nacional Electrónica (Alexis de la O Joya – Edwin Casanova González) sobre la versió original de Pérez Prado
Disseny llums Erick Grass
Disseny vestuari George Céspedes

CASI
Concepte, coreografia i direcció Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola
Coreografia i interpretació Ballarins de la companyia
Direcció musical Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola
Coproducció
 Mercat de les Flors, Sasha Waltz & Guests (Berlín)

LA COMPANYIA

La companyia es defineix per la seva alta qualitat a partir d’una tècnica autòctona en què es combinen les arrels dels folklore cubà amb les tendències de la dansa actual. Danza Contemporánea de Cuba, companyia fundada l’any 1959, s’ha caracteritzat des dels seus inicis pel seu eclecticisme, amb una gran capacitat per interpretar diferents estils, i per la seva atenció a les noves tendències internacionals. S’hi han format les figures més importants de la dansa cubana. La companyia  manté viu l’esperit renovador dels seus fundadors i és fidel als seus principis originals. Això li ha permès continuar oberta a les últimes tendències de la dansa al món sense descuidar la seva peculiar tècnica.

La companyia realitzarà una gira que inclourà, entre d’altres, el Teatro Real de Madrid, el Teatro Arriaga de Bilbao o la Maison de la Danse de Lió, a més de diferents actuacions a Catalunya.

ESPECTACLE EN GIRA

La gira per Europa de Danza Contemporánea de Cuba, que organitza el Mercat de les Flors, té el timing següent:

1.    Roma
2.    Madrid, Teatro Real
3.    Bilbao, Teatro Arriaga
4.    Barcelona, Mercat de les Flors
5.    Santiago de Compostela, Teatro Rosalía de Castro
6.    Manresa, Teatre Kursaal
7.    Lleida, Teatre de la Llotja
8.    Belfast, Dance Consortium
9.    Lió, Maison de la Danse