PAZ ROJO I CRISTIAN DUARTE LP’07: Basic Danse

Compartir

L’ESPECTACLE

Paz Rojo crea un solo i l’ofereix al ballarí Cristian Duarte perquè el tradueixi. Basic Dance és un diàleg d’anada i tornada basat en aquesta idea de traducció: el solo es repeteix però en un altre cos, cada ballarí s’apropia de la partitura i la suma provoca un encontre que negocia amb la proximitat i el canvi. Quin lloc ocupa la història física de l’intèrpret en aquest procés de reproducció?

Basic Danse revela un temps físic, en què els dos intèrprets es troben en un territori limitat per les seves memòries i la fragilitat del desig, on tot el que és present i presentable pot desaparèixer. La peça només es pot materialitzar a través d’un petit acte violent, del gest decebut entre la imaginació i el joc i, per tant, amb la invitació a mirar.

LA FITXA ARTISTICA

Concepte Paz Rojo
Creació i interpretació Paz Rojo i Cristian Duarte
Col·laboració artística Bojana Kunst

Producció Lisa i Gasthuistheater en col·laboració amb Kanuti Gildi Saal (Tallinn, Estonia)

Finançada per Amsterdam Fonds Voor de Kunst i Fonds Voor de Amateurkunst a Podium Kunsten.

LA COMPANYIA

Paz Rojo. Estudia dansa a Madrid, Nova York i Amsterdam (S.N.D.O.). Des del 2001 crea el seu propi treball. El 2003 cofunda l’organització Lisa a Amsterdam, des d’on organitza trobades internacionals, intercanvis i col·laboracions gens convencionals al costat d’altres artistes, pensadors, científics i especialistes d’altres disciplines.
Cristian Duarte. Es gradua en publicitat a São Paulo i el 1994 forma part de la companyia Nova Dança al Brasil. El 2002 completa els seus estudis a P.A.R.T.S. (Brussel·les). Des del 2002 crea i presenta el seu propi treball a Europa i al Brasil. El 2003 presenta el solo Alta necessidade, que rep el premi de la Associació de Crítics de São Paulo.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2006-2007

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x