14 i 15 d’abril de 2012

XAVIER LE ROY low pieces

Compra entrada

Compartir

Dins la RETROSPECTIVA de Xavier Le Roy

L’ESPECTACLE

En aquest treball que Le Roy ha desenvolupat des l’any 2009 fins el 2011 el coreògraf es planteja l’intercanvi d’artistes i públic per tal d’investigar si canvia la relació entre ells, si es modifica la mirada de l’espectador quan veu l’intèrpret fora d’escena o dins d’ella. Dos moments d’intercanvi obren i tanquen aquestes low pieces. Després de converses entre uns i altres, de repent els espectadors es troben, en l’espectacle, amb els cossos nus, estirats al terra o de quatre grapes… fet que fa canviar radicalment la percepció que el públic havia adquirit moments abans.

Xavier Le Roy, les obres del qual sempre proposen la reflexió, juga amb els nostres sentits i en aquesta peça es qüestiona de nou la manera com percebem el cos. Refusant els codis de vestir i extraient el moviment dels hàbits socials, proposa a l’espectador una comunitat desproveïda d’humanitat. Animal? Mecànica? Vegetal? Davant nostre, un seguit de paisatges coreogràfics suggereix una altra manera de ser en el món.

FITXA ARTÍSTICA

Concepció  Xavier Le Roy
Amb Salka Ardal Rosengren, Sasa Asentic, Eleanor Bauer, Mette ingvarsten, Anne Juren, Krõõt Juurak, Neto Machado, Luìs Miguel Félix, Jan Ritsema, Manon Santkin, Christine De Smedt, Jefta van Dinther, Xavier Le Roy

Producció Le Kwatt – Montpellier
Amb el suport Centre chorégraphique national de Montpellier Languedoc-Roussillon, Festival In-Presentable – Casa Incendida Madrid, Julia Stoschek Collection – Dusseldorf, The Center for Advanced Visual Studies – MIT – Boston, Tanzquartier – Wien, Southbank Centre – London, Hebbel Am Ufer – Berlin, Festival d’Avignon 2011, DRAC Languedoc-Roussillon
Management, difusió Illusion & Macadam – Montpellier

L’ARTISTA

El coreògraf francès Xavier Le Roy desafia les categoritzacions com a creador de dansa. Doctor en biologia molecular per la Universitat de Montpeller, ha treballat com ballarí i coreògraf des de 1991. A través
dels seus solos com Self Unfinished (1998) i Product of Circumstances (1999) va obrir noves perspectives per a la dansa i la seva aproximació individual ha radicalitzat el discurs acadèmic sobre el cos i l’art coreogràfic.

Xavier Le Roy se centra en les relacions entre processos i produeix el seu propi compromís en el procés. Regularment inicia projectes per qüestionar els modes de producció, col·laboració i condicions del treball de grup amb projectes com E.X.T.E.N.S.I.O.N.S. (1999-2000), Project (2003), i 6 Months 1 Location (2008). Els seus darrers treballs, com els solos Le Sacre du Printemps (2007) i Product of Other Circumstances (2009), així com la peça per a grup low pieces (2009-2011), exploren d’una forma més explícita diversos modes de relacions entre els espectadors i els intèrprets.

Actualitat

Itinerari

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

14 i 15 d’abril de 2012

21 h (dg 19h)

Sala OM

18-15,50 (tarifa C)

Més informació

Web de l’artista

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x