• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

proyecto titoyaya – GUSTAVO RAMÍREZ

Lo que no se ve

Del 18 al 21 de març de 2010
  • Temporada

    2009-2010

L’ESPECTACLE

Lo que no se ve parla de les emocions que comporten les llunyanies, les distàncies físiques entre persones que importen i que s’estimen. Les reconstruccions de rutines i funcionaments diaris, acostumar-se a les pèrdues i, malgrat tot, tornar a crear un microsistema que ens permet mantenir l’equilibri emocional. Els guanys i les pèrdues, allò que tenim i allò que sentim, la necessitat de pertànyer a algun lloc i la capacitat de l’ésser humà de tornar a començar fins i tot deixant enrere vivències i persones que formen part d’un mateix.

FITXA ARTÍSTICA

Idea original, direcció artística, coreografia, concepte d’il·luminació i espai escènic Gustavo Ramírez
Direcció executiva Verónica García Moscardó
Assistent coreografia Mònica Cervantes
Ballarins Mónica Cervantes, Verónica García, Dimo Kirilov, Matías Marré, Raquel Miró, Eduard Turull
Creació d’escenografia Lluís Crespo
Vestuari la cantante calva
Música diversos artistes
Edició musical Gustavo Ramírez
Professor de veu Coque
Tècnic d’il·luminació Juan Carlos Sanjuán Albelda
Textos Verónica García Moscardó
Imatge Oscar García Navarro
Assistent producció Manuel Martínez Ojea
Coproducció Mercat de les Flors, Teatres de la Generalitat Valenciana, Centre de Creació Contemporània L’Escorxador, Ajuntament de València, proyecto titoyaya

LA COMPANYIA

Gustavo Ramírez ha estat nomenat recentment director artístic de Luna Negra Dance Theater de Chicago, fundat el 1999 per Eduardo Vilaro, prestigiós coreògraf i ballarí d’orígen cubà. Aquesta companyia ha estat una plataforma i un referent per donar veu a coreògrafs llatins als EUA.

Ramírez va crear l’any 2006 el projecte Titoyaya després d’haver format part com a intèrpret de prestigioses companyies com el Ballet de Víctor Ullate (Madrid), la Nederlands Dans Theatre (Holanda) o la Hubbard Sreet Dance Company (Chicago). La seva dilatada trajectòria creativa l’ha dut a treballar com a coreògraf en diverses agrupacions internacionals. Alguns exemples són l’Hamburg Ballet, l’Abcdance Company, el Nederlands Dans Theater II, el Ballet de Carmen Roche, CND, IT Dansa i Teatres de la Generalitat Valenciana.