8 i 9 de novembre

Programa doble: EULÀLIA AYGUADÉ + UMMA UMMA DANCE & MANUEL RODRÍGUEZ Little Me + Loser Kings

Compra entrada

Compartir

Dins del festival SÂLMON<. TALENTS EUROPEUS EN MOVIMENT

EULÀLIA AYGUADÉ

LITTLE ME

La consciència de la mort i de la pèrdua ens fa actuar de manera diferent: aquesta és la premissa de la què parteix la coreògrafa catalana Eulàlia Ayguadé per construir, juntament amb Young Jin Kim, una peça interpretada per ells mateixos i el ballarí i artista de circ Joan Català. Emocions com la por, la nostàlgia, la superstició o la solitud formen part de Little me. A la peça es constata la velocitat implícita en la nostre societat i la necessitat d’aturar-se i reflexionar sense posar límit al temps, adoptant el canvi i l’evolució com a camí inevitable del què l’ésser humà no se’n pot desprendre.

Formada en música al Liceu i al Conservatori de Barcelona i en dansa a l’Institut del Teatre i a l’escola P.A.R.T.S, d’Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas), Eulàlia Ayguadé ha treballat amb diferents companyies i coreògrafs, com Akram Khan, formant part de sis dels seus espectacles. També ha ballat amb Roberto Olivan i la seva companyia Enclave i amb Hofesh Shechter, entre d’altres. A més ha creat les seves pròpies peces, com el solo Silenci, que va comptar amb l’ajut de Wim Vandekeybus, el duet Zomm In, amb Radek Hewelt, i la peça Twice read, amb Anton Lachky (un dels fundadors i membre de Les Slovaks). A més, imparteix tallers arreu del món.

Eulàlia Ayguadé Farro és una de les ballarines catalanes amb més relleu dins la dansa contemporània internacional i per a aquest treball compte amb el suport, entre d’altres, del Mercat de les Flors i de la Companyia Akram Khan. L’any 2010 va ser nominada com a ballarina excepcional dels Premis de Crítica de Londres.

Fitxa artística

Coreografia Young Jin Kim, Lali Ayguadé
Ballarins Young Jin Kim, Lali Ayguadé, Joan Català Carrasco
Composició Josep Baldomà

Coproducció Mercat de les Flors
Amb el suport
Mercat de les Flors AKCT ( Akram Khan Company – Education) de Londres, Tanzhaus Dusseldorf, La Caldera

Amb la col·laboració GRANER fàbrica de creació (RESIDÈNCIA)


UMMA UMMA DANCE & MANUEL RODRÍGUEZ

LOSER KINGS

Loser Kings es l’última creació de la companyia UmmaUmma Dance, una peça que neix de la col·laboració amb Manuel Rodríguez i que ha rebut dues beques de creació del Festival Escena Poblenou 2012 i del Festival Amor a L’Hart 2012. A Loser Kings s’explora on s’allotja l’essència autèntica i primitiva de l’ésser humà, mirant l’interior del cos com una al·legòrica presó de l’individu. En aquest intent l’instint i la necessitat d’evasió es poden transformar en una llibertat que és en essència una utopia, duent a l’individu a descobrir que pot ser l’artífex de la seva pròpia presó.

Umma Umma Dance és una companyia jove dirigida per Guido Sarli. Des de la seva fundació a Barcelona l’any 2010, ha estat convidada a diversos festivals nacionals i internacionals i les seves peces guardonades amb diferents premis coreogràfics.

Tot i la seva curta trajectòria, Manuel Rodriguez és reconegut amb diversos guardons, com la menció honorífica de l’ACT Festival de Bilbao com a millor intèrpret, el primer premi d’Unidanza 2010 de Madrid i el premi RHC al Certamen de coreografia Burgos-New York 2010 pel seu solo LIMITS. Ha format part de la companyia Provisional Danza durant 4 anys i ha col·laborat amb coreògrafs com Marcos Morau (La Veronal), Danni Panullo i Asier Zabaleta, entre d’altres. Actualment està representant LIMITS a diversos festivals nacionals i prepara el seu nou projecte en solitari Savescreen.

La versió curta de Loser Kings, titulada Fifth Corner, ha rebut el primer premi al Certamen Internacional Burgos New York 2012 i ha estat seleccionada per participar al Certamen Internacional Masdanza 2012, incluint la programació d’una gira per les Illes Canaries.

Fitxa artística

Direcció i coreografia Manuel Rodríguez, Guido Sarli
Idea i concepte Manuel Rodríguez, Guido Sarli
Assessorament dramatúrgic Georgina Oliva, Pablo Gisbert
Intèrprets Xavi Auquer, Ares D’Angelo, Lautaro Reyes
Gràfica i vídeo Manuel Rodríguez
Producció Lalavanderia

Amb el suport de Festival Escena Poble Nou, Festival Per Amor a L’Hart, GRANER fàbrica de creació

La versió curta de Loser Kings, Fifth Corner, ha rebut la menció especial del jurat a la coreografia i als intèrprets al Festival Internacional de Dansa Contemporània 17Masdanza

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

8 i 9 de novembre

19h

Sala PB

Preu 6€ / Abonament de dia 10€ / Pack CREA 6€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x