13 i 14 de gener de 2011

IDN: THIERRY DE MEY Light Music

Compra entrada

Compartir

L’ESPECTACLE

La frontera entre el so que produeix el moviment i la dansa desapareix, Light Music transfigura l’intèrpret, sol enfront del seu públic, a través de la dualitat poètica del gest: la permanència de les mans que prenen forma tocades per la llum, les empremtes que romanen —efímeres, etèries, sensuals, esmolades, rítmiques…— i es projecten en la gran pantalla transformant en sons el suau o enèrgic fregament de l’aire. El doble multiplica l’individu i el posa en relació directa amb les figures creades per les seves pròpies mans, pel seu propi cos. La llum com a possibilitat de multiplicació de semblances i diferències en dues dimensions oposades.

Light Music suposa un pas més en una sèrie de peces —Hands (1983), Musique de tables (1987), Unknowness (1996), Silent must be! (2002)— que exploren la tensió entre el moviment i el so, entre la coreografia i la música. Mitjançant tecnologies sensibles al moviment, i únicament amb els gestos de les mans, el solista, o el percussionista —sense instruments de percussió—, pot generar sons i seqüències musicals i jugar amb elles en el temps i en l’espai, creant loops, silencis o ressonàncies.

FITXA ARTÍSTICA

Concepció i composició Thierry de Mey
Performer i conductor Jean Geoffroy
Sistemes interactius Christophe Lebreton (Grame)
Producció Grame, centre national de création musicale/Lyon
Coproducció amb Charleroi/Danses, Centre chorégraphique de la Communauté française
Amb la col·laboració Gmem, centre national de création musicale/Marseille

LA COMPANYIA

Thierry De Mey, nascut el 1956, és compositor i director de cinema. La intuïció del moviment i dels seus límits és, sens dubte, l’element rector del seu treball: “negar-se a veure el ritme com una simple combinació d’intervals dins d’un període de temps, sinó com un sistema que genera moments de caigudes i nous desenvolupaments”. Gran part de la seva producció musical està dedicada a la dansa i el cinema. Ha estat més que un compositor per a coreògrafs com Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus i la seva germana Michèle Anne De Mey, i ha apostat sempre, en les seves col·laboracions, per la invenció de noves estratègies formals.

Al llarg de la seva carrera ha rebut nombrosos premis (Bessie Awards, Eve du Spectacle, Forum des compositeurs de l’Unesco, FIPA, etc) i combina el seu treball de creació impartint workshops, conferències, i nombrosos cursos. Des de 2005, Thierry de Mey és el director artístic de Charleroi/Danses juntament amb Pierre Droulers, Michele Anne De Mey and Vincent Thirion.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2010-2011

13 i 14 de gener de 2011

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x