18 i 19 de febrer

CUQUI JEREZ Las Ultracosas

Compra la teva entrada

Compartir

Aquest projecte, que transita entre la coreografia, els objectes, els elements escenogràfics, pictòrics, plàstics i el fet teòric, té l’objectiu d’explorar el límit del llenguatge des d’una experiència estètica de contemplació. L’artista s’ha centrat en la recerca d’estratègies i de lògiques per produir una suspensió del sentit, és a dir, trobar el punt precís en què el signe lingüístic no pot tancar-se, però alhora no està completament obert. Això l’ha portat a treballar amb l’ambigüitat, la insinuació, el suggeriment i el joc: la peça es compon d’una mena de quadros vius que es posen en moviment generant narratives no explícites.

Després de treballar com a ballarina i intèrpret amb diversos coreògrafs a Europa als anys noranta, Cuqui Jerez comença a desenvolupar el seu treball coreogràfic el 2001. Des de llavors ha creat peces que s’han presentat a nombrosos festivals, teatres i museus a Europa, EUA i Llatinoamèrica. Les seves peces no es corresponen necessàriament amb la idea d’una “coreografia”, tot i que per a Cuqui Jerez la creació coreogràfica es nodreix d’elements de diferents disciplines: Des de les meves primeres peces, el meu treball ha estat una eina per entendre l’acte performatiu. Fins ara he fet performances, danses, peces de teatre, vídeos, textos, fotografies, objectes, esdeveniments i publicacions, però d’alguna manera considero totes aquestes pràctiques com a coreografies. El meu enfocament de totes les obres és coreogràfic, per això em considero principalment una coreògrafa.

Concepte i direcció Cuqui Jerez / Creat en col·laboració amb Cécile Brousse, Oscar Bueno, Javi Cruz, Anto Rodriguez, Louana Gentner, Jorge Salcedo, Gilles Gentner / Performers Cécile Brousse, Oscar Bueno, Javi Cruz, Anto Rodriguez, Louana Gentner i Jorge Salcedo / Assessor d’espai Jorge Salcedo / Direcció tècnica i llums Gilles Gentner
Producció Cuqui Jerez / Coproducció Teatros del Canal, Madrid, Festival Next – Kunstencentrum Buda (Kortrijk, Bèlgica) i Área de Gobierno de Cultura, Turismo y Deporte del Ayuntamiento de Madrid / Amb el suport Inland-Campoadentro, Madrid, Festival de Otoño de la Comunidad de Madrid en col·laboració amb el Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid, Acción Cultural Española (AC/E), Beatriz Quintana i Miguel Jerez

Gaudeix d’un 30% de descompte en la compra de la teva entrada adquirint el PACK Cuqui Jerez aquí!

Gaudeix d’un 30% de descompte en la compra de la teva entrada adquirint el PACK Escena Híbrida aquí!

Actualitat

Itinerari

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2022-2023

18 i 19 de febrer

18 h

Sala MAC

18 €

Durada: 5 hores (sense intermedis). El públic podrà entrar i sortir durant la representació

Més informació

web Cuqui Jerez

‘Sortilegis coreogràfics’, per Quim Pujol al blog

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x