• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

CIA SIBERIA / PALOMA MUÑOZ

La piel vacía

dijous 28 de març
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2018-2019

 • Durada

  45 minuts

 • Tarifa

  12 €

 • Horari

  19 h

 • Espai

Dins de La Quinzena Metropolitana de Dansa

La piel vacía investiga la potencialitat del llenguatge dansat proposant una experiència estètica que captiva i violenta les formes de percepció dels sentits. A través de la corporeïtat de les intèrprets, l’arquitectura dels cossos, el disseny espacial, la composició d’imatges i el ritme, la peça “revela” aquest “quelcom més“ que escapa a una definició concreta, omplint els nostres sentits i provocant un imaginari que fuig del domini del llenguatge parlat.

La pell  pot ser, durant un temps, un habitacle joiós, però també convertir-se en una presó. A través de la pell ens relacionem, però no podem traspassar-la. Què diu la forma de nosaltres? Què transparenta la pell? Quan la nostra pell ja no ens conté, quan s’arruga, quan la forma es desdibuixa, quan s’esvaeix… què queda? Què pretenem al besar-nos o abraçar-nos? i al cantar? Aquestes preguntes generen la dansa de La piel vacía, articulada, tècnica, exigent, amb un fort sentit de la forma i la dinàmica, impulsiva i implosiva.

Graduada a l’Institut del Teatre, Paloma Muñoz va formar part de la companyia IT Dansa. L’any 2011 estrena la seva primera peça, Her Name is Hysteria, i des de llavors inicia la seva pròpia creació fins que l’any 2016 comença a treballar com a Siberia amb La piel vacía, peça guardonada per l’Institut del Teatre que rep el suport del Graner fàbrica de creació i del Centre Cívic Barceloneta. Actualment, la creadora treballa en un nou projecte titulat L E V E 1 (La jamalara de la Tratano) acollit en residència a La Caldera – Les Corts.

*** Paloma Muñoz, amb La piel vacía, ha rebut en el Certamen Coreogràfic de Madrid el Premi Patronato municipal de Artes Escénicas y de la imagen de Zaragoza amb una programació en el Festival “Pies para que los quiero”. També ha rebut una residència en la sede de Losdeae, Alcalá de Henares dentro de LSD Movement.

Direcció i escenografia Paloma Muñoz / Instal·lació sonora Guillem Llotge (intervenció del so en directe) / Música Marc Blanes, Nuu / Vestuari Laura Diéguez / Il·luminació Jaume Ortiz / Amb Raquel Klein, Laura Lliteras, Lara Misó, Julia Sanz / Fotografia Belen Martín Vázquez
Amb el suport Centre Cívic Barceloneta i Graner fàbrica de creació