• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

SHANTALA SHIVALINGAPPA / FERRAN SAVALL

Impro Sharana

del 12 al 14 de desembre
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2014-2015

 • Durada

  80 minuts

 • Tarifa

  20€

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20:30h (diumenge 18 h)

 • Espai

El 2007 Pina Bausch va escollir una cançó de Ferran Savall per fer-li una coreografia a Shantala Shivalingappa que, integrada en l’espectacle Namasya, va fer una gran gira internacional. A partir d’aquell moment els dos artistes han fet altres col·laboracions puntuals. Ara, en una trobada singular, Ferran Savall interpreta noves improvisacions i peces musicals del seu repertori mentre la ballarina índia les dansa amb les formes i la bella gestualitat del kuchipudi, la dansa sagrada del sud del seu país. La combinació dels dos artistes és un experiment, un diàleg franc i obert entre dos llenguatges musicals i corporals de tradicions ben diferents que sorprendrà l’espectador.

Shantala Shivalingappa gaudeix del privilegi, des dels seus 13 anys, de treballar amb figures de primera fila: Maurice Béjart, Peter Brook, Bartabas, Pina Bausch o Ushio Amagatsu. Actualment es dedica a la creació de noves coreografies dins el Kuchipudi alhora que col·labora amb diferents artistes occidentals per explorar la dansa i la música. En són exemples: Play, un duo amb el ballarí i coreògraf Sidi Larbi Cherkaoui; Nineteen Mantras, una òpera moderna inspirada en mites hindús, dirigida per Giorgio Barberio Corsetti i per a la qual Shantala ha creat la coreografia dansada pels alumnes de l’Acadèmia de la Scala de Milà; i Peer Gynt, dirigit per Irina Brook per al Festival de Salzburg i on Shantala apareix com a ballarina, cantora i actriu.

Fill de Montserrat Figueras i Jordi Savall, Ferran Savall ha estat sempre en contacte amb l’ambient musical d’estudi, d’assaigs i de concerts que tenen lloc a casa seva. A l’edat de set anys comença la seva formació musical: violí, piano, guitarra i més tard els instruments antics. És també un cantant autodidacte a la recerca de la veu natural. El 2004 inicia l’aventura de tocar professionalment amb la seva família, seguida de l’enregistrament del disc Du temps & de l’instant, que els porta a realitzar concerts arreu del món. El 2008 enregistra Mireu el nostre mar amb l’ajuda de Mario Mas i la participació de Jordi Gaspar, Javier Mas, Dimitris Psonis i d’altres. La primavera de 2014 ha publicat el seu segon disc IMPRO, on mostra la seva evolució musical i personal.

Creació musical Ferran Savall
Coreografia Shantala Shivalingappa
SOLO Coreografia creada al Tanztheater Wuppertal-Pina Bausch
SMARANA Coreografia del Savitry Nair / Música tradicional del nord de l’Índia
Veu i guitarra Ferran Savall
Contrabaix Jordi Gaspar
Percussió David Mayoral
Kaval (flauta) Nedyalko Nedyalkov
Oud (llaüt) Driss El Maloumi
Disseny de llums i direcció tècnica Nicolas Boudier
Producció executiva [H]ikari – Compagnie Shantala Shivalingappa, Fundació Centre Internacional de Música Antiga
Producció
Gaëlle Seguin – gaelle@h-ikari.com
Contractació Amélie Doussot – Martí Sancliment; diffusion@h-ikari.com – msancliment@fundaciocima.org

Coproducció [H]ikari – Compagnie Shantala Shivalingappa (Nantes, Fr)- Mercat de les Flors (Barcelona, Cat), Temporada Alta Festival (Girona, Cat), FIND (Roma, It)

Video d’espectacle anterior


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.