Del 22 al 25 de març de 2012

ISRAEL GALVÁN La Curva

Compra entrada

Compartir

Un nou gir en la renovació del flamenc

L’ESPECTACLE

En aquesta nova creació, Israel Galván s’acompanya de la veu del cant solitari d’Inés Bacán i del piano solo de Sylvie Courvoisier a més de l’habitual Bobote al compàs. L’artista de flamenc proposa un espectacle diferent per tal de seguir investigant i innovant el llenguatge flamenc.

El nom de l’espectacle neix del petit teatre de París La Courbe, on Vicente Escudero hauria representat la seva obra cubista cap el 1924. La Curva respon a la inquietud de l’artista flamenc d’unir el flamenc més profund amb la música contemporània. “La Curva nace de mi familiaridad con el silencio. De mi necesidad de desestructurar los recitales flamencos, donde cante, música y danza están íntimamente ligados. Quería ver cada elemento por separado, mostrar el silencio. La Curva es también la segunda parte de La edad de oro. Allí me enfrento a un cantaor y un guitarrista. Aquí voy hacia lo femenino, con dos mujeres, una muy jonda y otra muy vanguardista. La dos juntas es mi idea de mujer artista”, explica Galván.

La Curva arribarà a Barcelona enmig d’una gira internacional plena d’èxits.

FITXA ARTÍSTICA

Idea original, coreografia, direcció musical Israel Galván
Composició musical Sylvie Courvoisier
Direcció escena Txiki Berraondo
Disseny il·luminació Rubén Camacho
Intèrprets Israel Galván, ball; Sylvie Courvoisier, piano; Inés Bacán,cante; Bobote, compàs
Il·luminació Rubén Camacho
So Fèlix Vázquez
Atrezzo i coordinació tècnica Pablo Pujol

Producció A Negro Producciones
Coproducció Théâtre de la Ville, París
Amb la col·laboració Agencia Andaluza del Flamenco

L’ARTISTA

La capacitat d’innovació i renovació del flamenc clàssic d’Israel Galván el fa un creador absolutament imprescindible del flamenc actual. Premio Nacional de Danza el 2005, Galván és fill de bailaores sevillans, actuant des de petit amb nombroses companyies i artistes. L’any 1994 va crear el seu primer espectacle i des de llavors la seva grandesa artística ha crescut de manera indubtable. El Mercat ha presentat les seves peces en dues ocasions.

Actualitat

Itinerari

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

Del 22 al 25 de març de 2012

21h (dg, 19h)

Sala MAC

28- 24€ (tarifa A)

Durada: 1h 20 minuts

Més informació

Web de l’artista

Crítica a “El País”, per Miguel Mora

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x