Del 8 a l’11 i del 14 al 17 d’abril de 2010

PROJECTE GALILEI La bella dorment del bosc

Compartir

L’ESPECTACLE

La bella dorment del bosc és un espectacle que reinterpreta el ballet que Tchaikovski va compondre pel coreògraf Màrius Petipa a partir del conte de Charles Perrault i que va ser representat a la Rússia de finals del segle XIX. La pregunta que es formula aquest espectacle és: què hagués passat si aquesta princesa Aurora, adolescent cap el 1914, s’hagués punxat el dit i quedat adormida en aquell moment i hagués despertat cent anys després, just en la nostra època?

La relectura de La bella dorment explica el conte clàssic (tot explorant el significat de les moltes versions que es coneixen), però es concentra sobretot en els cents anys de malson que ha estat el segle XX, i es pregunta també com ens veuria algú que mai ha conegut les dues guerres mundials, ni la televisió, ni els viatges a la lluna, ni els gratacels, ni els avions i que no sap tampoc qui és Marilyn Monroe. La bella dorment del bosc revisa el clàssic des de diferents angles i proposa: una reformulació contemporània de la música, una dramatúrgia textual que s’endinsa en les foscors freudianes del bosc, una coreografia que, sense abandonar el llenguatge clàssic, el combina amb el teatre-dansa, un treball de vídeo que documenta el segle XX, una mirada escènica decididament teatral.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció artística Projecte Galilei
Dramatúrgia Pablo Ley
Direcció Josep Galindo
Arranjaments i direcció musical Dani Espasa
Coreografia Maura Morales i Teresa García
Intèrprets Maura Morales, Xisco Segura
Músics Oriol Aymat (violoncel), Dani Espasa (piano, sintetitzadors, acordió), Roman Gottwald (violó, violí elèctric, acordió), Xavi Lloses (harmònium, sintetitzadors, acordió)
Espai escènic i vestuari Projecte Galilei
Disseny vídeo Toni Roura
Disseny so Dani Fradera
Disseny de llums Anna Espunya
Ajudant d’Escenografia Sara Manzano
Ajudant de direcció 
Chiara Palladino
Imatges
 Pablo Ley (Senior), Martín Ley, Alumnes de P4,P5 i 2n de primària del CEIP La Concepció de Barcelona, Alumnes de 1r i 2n de primària del CEIP La Muntanya d’Aiguafreda, Alumnes de 6è de primària del CEIP Lluis Millet del Masnou, Alumnes de 2n d’ESO de l’IES L’Alzina de Barcelona, i Alumnes de 2n i 4rt d’ESO de l’IES Pau Casals de Badalona
Disseny gràfic Mauri Biosca
Producció executiva Maria Casas
Coproducció Mercat de les Flors, Projecte Galilei i Fortià Vinyes
Amb la col·laboració d’ Eòlia, Es.Arte i Pianos Can Puig

LA COMPANYIA

Projecte Galilei és la companyia formada per Josep Galindo i Pablo Ley. Amb La bella dorment del bosc aborden (després de La maternitat d’ElnaAlícia ja no viu aquí (la dona a Espanya 1939-1981) el seu tercer espectacle com a companyia. Tot i així, Josep Galindo i Pablo Ley col·laboren des de l’any 2002 (quan van realitzar, sota la direcció de Calixto Bieito, la dramatúrgia de La ópera de cuatro cuartos) i des d’aleshores han realitzat junts els muntatges que han pogut veure’s al Teatre Romea: Homage to CataloniaCelebració i La ruta blava, a més delDon Quixote (que es va estrenar al West Yorkshire Playhouse de Leeds, Anglaterra). Projecte Galilei elabora el seu llenguatge a partir del que pot anomenar-se teatre documental basat en la memòria històrica. En aquest sentit, ha treballat amb freqüència amb fotografies i filmacions de les èpoques en les que passa l’acció del seus espectacles. Tampoc defugen la hibridació de llenguatges.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2009-2010

Del 8 a l’11 i del 14 al 17 d’abril de 2010

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x