Del 18 al 21 d'octubre

CIA. GILLES JOBIN I ARTANIM IDN Plus: VR_I

Compra entrada

Compartir

Recomanat per a totes les edats (a partir de 8 anys)

Per primera vegada, un coreògraf combina realitat virtual immersiva i dansa en una obra en què els espectadors, projectats en forma d’avatar al centre del dispositiu, viuen una experiència sensorial inèdita. Representats en forma d’avatars, se situen al centre del dispositiu com a protagonistes de la seva experiència personal. La tecnologia Real Virtuality, desenvolupada per Artanim, permet una immersió total combinant espai real i espai virtual, i fa caure així les fronteres entre els ballarins virtuals i els espectadors reals, que es mouen junts en un mateix espaitemps. Mitjançant sorprenents jocs d’escales, Gilles Jobin ha creat una obra que interpel·la la nostra percepció de la realitat i conquereix nous territoris, inexplorats i inèdits en la dansa contemporània.

VR_I va ser seleccionada per participar en el Festival de Cinema de Sundance del 2018 i va rebre el Gran Premi a la Innovació i el premi del públic a la millor interpretació en la 49a edició del Festival del Nou Cinema de Mont-real.

Gilles Jobin va treballar durant deu anys com a ballarí independent a Suïssa i Espanya abans d’esdevenir el codirector del Théâtre de l’Usine de Ginebra el 1993. El 2012 es va convertir en coreògraf resident al CERN de Ginebra, on va produir Quantum (2013), una obra que va viatjar arreu del món. Jobin ha creat més de vint obres i ha presentat sis-cents espectacles en quaranta països d’arreu del món. L’any 2015 va rebre el Gran Premi Suís de la Dansa per la seva contribució al desenvolupament de la dansa contemporània al país helvètic.

La fundació Artanim és un centre de recerca fundat a Ginebra el 2011 per tres experts en captura de moviment: Caecilia Charbonnier, Clémentine Lo i Sylvain Chagué. Artanim porta a terme projectes de recerca en ortopèdia, medicina de l’esport, animació en 3D i realitat virtual i augmentada. El 2016 es va presentar en la secció «Noves Fronteres» del Festival de Cinema de Sundance, a Lift 2016 i en el Festival de Cinema de Canes.

Coreografia Gilles Jobin/ Dansa Susana Panadés Díaz, Victoria Chiu, Diya Naidu, Gilles Jobin, Tidiani N’Diaye / Plataforma RV & Tecnologia immersiva Artanim / Vestuari i decorats virtuals Jean-Paul Lespagnard / Entorn sonor Carla Scaletti / Director producció Camilo De Martino / Scans 3D & Captura de moviment  Artanim / Artista 3D Tristan Siodlak / Editor 3D Camilo De Martino / Artista tècnic Rémy Maetz / Assistent coreografia Susana Panadés Díaz / Director tècnic Hugo Cahn / Comunicació Pascal Villa Vieille / Administració i comptabilitat Gonzague Bochud
Producció
Cie Gilles Jobin Genève – Suisse / Coproducció Arsenic – Centre d’art scénique contemporain, Lausanne / Amb el suport Ville de Genève, Canton de Genève, Pro Helvetia – Fondation suisse pour la culture, Loterie Romande, Fondation Meyrinoise du Casino, Fonds mécénat SIG

La Cie Gilles Jobin rep el suport de La Ville de Genève, La République et Canton de Genève i Pro Helvetia
Gilles Jobin està guardonat amb el Gran Premi suís de dansa 2015, atorgat per l’Oficina Federal de la Cultura (OFC)

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2018-2019

Del 18 al 21 d'octubre

A partir de les 16h (diumenge a partir de les 11h). Grups de 5 persones cada 20 minuts)

Sala MAC

5€

Durada: 20 minuts

Més informació

Cie Gilles Jobin

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x