28 de febrer

IDN - IMATGE, DANSA I NOUS MITJANS Dansa a la pantalla 4

Compartir

CURTS 

 • You Will Fall Again /Alex Pachon

La porta està tancada. Unes claus a terra.
Algú dorm sobre una cadira de rodes.
I al sostre, una esquerda comença a avançar.

 • Off Ground / Boudewyn Koole

Un espai; dues persones: un home i una dona. Dos nivells de consciència i temps s’entrellacen. En el primer, una mare i el seu fill estan connectats pel joc de l’amor. En el segon, el cos d’ella es marceix i queda arraconat; les seves mans deixen de tocar-se. Aquesta pel·lícula explora les fronteres entre la vida i la mort, el cos i l’ànima, i la realitat i la imaginació.

 • Egon/ Michiel van Jaarsveld & Thom Stuart

Arran dels símptomes de la grip, el pintor austríac Egon Schiele (1890-1918) va viure els darrers dies de la seva vida més enllà dels límits d’un espai i un temps predeterminats. Els seus retrats estilitzats cobren vida i el condueixen lentament cap a la mort. El coreògraf Thom Stuart ha transformat les seves imatges en un llenguatge de moviments transparents que segueix i alhora ignora la música d’Alexander von Zemilinsky. Les imatges cruament expressionistes i antagòniques reflecteixen el poderós impacte de les pintures i els dibuixos de Schiele. 

 • Tango Brasileiro/ Billy Cowie

Tango Brasileiro és una barreja punyent de filmacions d’arxiu dels anys trenta a Rio de Janeiro i l’actuació de la ballarina contemporània Gabriela Alcofra, dirigida pel cineasta britànic Billy Cowie.

 • Intrinsic Moral Evil/ Harm Weistra/Fernando Dominguez

Intrinsic Moral Evil sembla una història sobre la identitat i el procés de maduració. Però, sobretot, els tres ballarins juguen amb la percepció i les expectatives de l’audiència: és un record, un somni, una recerca d’identitat? Tracta sobre la pèrdua de l’amistat o sobre el fet de créixer? Aquesta història plena de matisos es desenvolupa gradualment, i revela els seus últims secrets just abans que comencin els crèdits finals.

 • Vanishing Points/ Marites Carino

Com dos molècules que, sense adonar-se’n, s’afecten mútuament en l’espai i creuen camins fugaçment, uns ballarins conceptuals de hip-hop col·lideixen, però també comparteixen breus moments d’íntim sincronisme als carrers de Mont-real. Els espectadors, absorbits per una distorsió temporal coreogràfica, gradualment es van adonant que res no és el que sembla.

 • La otra por si misma/ Julia Martos

Videodansa on la peça de roba es converteix en l’objecte protagonista entorn al qual gira l’acció. A través del moviment com a medi, l’obra presenta un recorregut pel procés d’identificació que sofreix un individu, la verdadera naturalesa del qual està suprimida sota la seva pròpia representació. Un personatge que busca identificar-se a través de la mirada de l’altre, que necessita la seva acceptació per autoconformar-se.

 • Pachamama/ Neus Expósito i Sonia Prado

Hem oblidat que la naturalesa no necessita la humanitat per existir. I encara que nosaltres sí que la necessitem per continuar vivint, la destruïm, l’afeblim, la modifiquem d’acord amb els nostres capricis, li talem els pulmons, li enverinem l’aigua. Hauríem de parar-nos a pensar què sent la Mare Terra i en quin estat de feblesa es troba. Hauríem de parar-nos a escoltar! A sentir el seu dolor, a patir la seva ràbia i la seva impotència. I llavors, lluitar amb ella, respirar-la i protegir-la.

 • Human Noise/ Dolores Casal

Human Noise és un curt europeu de dansa que mostra diferents individus amb una visió crítica de la societat urbana moderna. A través del moviment, es pretén transmetre la competitivitat i les diferències socials. Després del soroll, arriba la calma i la pau. Diversos artistes europeus estan col·laborant en aquest projecte rodat a Rotterdam, Brussel·les i Barcelona, dirigit per Lola Lojo.

 • The Try Out/ Jessica Wright/Morgann Runacre

Un candidat improbable troba que les coses no són ben bé el que semblen quan va a fer una prova per entrar en un grup de choro tradicional. Obligat a tocar una pandereta endimoniada, el món al seu voltant comença a giravoltar sense control.

 • Dual/ Margaret Williams

Dual és un duet d’estil lliure filmat als carrers de Cascavel, amb el hip-hop com a tema principal. Representa la continuació de la col·laboració entre el director de moviment Jonzi D y la directora Margaret Williams


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

28 de febrer

22h

Sala PB

3€

Més informació

PACK IDN

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x