10 i 11 de novembre

TÂNIA CARVALHO Icosahedron

Compra entrada

Compartir

Dins del festival SÂLMON<. TALENTS EUROPEUS EN MOVIMENT

L’ESPECTACLE

Tânia Carvalho ha desenvolupat a Icosahedron una peça per a vint ballarins distribuïda en grups de quatre; cadascun d’ells representa un cos únic, tot i que pugui tenir l’aparença de fragmentat, que es pot observar frontalment i també des de diferents punts de vista. Els cinc ballarins de cada grup representen una única estructura corporal. Estan sincronitzats al llarg de tota la peça, ja sigui fent exactament el mateix moviment o ajustant els moviments entre si. L’espectador tindrà la impressió que està contemplant el mateix cos des de diferents perspectives alhora, tal com succeeix quan som al davant d’una pintura cubista i observem la mateixa cara de costat i frontalment.

L’ARTISTA

La creadora portuguesa Tânia Carvalho es va iniciar en la dansa clàssica als cinc anys. El 1991 va matricular-se a l’Escola Superior de Dansa de Lisboa i posteriorment va fer un curs de dos anys de dansa contemporània a Forum Dança (Lisboa). Com a ballarina, ha treballat amb Francisco Camacho, Carlota Lagido, David Miguel, Filipe Viegas, Vera Mantero i Luís Guerra de Laocoi. Com a actriu, ha col·laborat amb Projecto Teatral i ha participat en diversos projectes de vídeo. El 2004 va ser la coreògrafa portuguesa convidada a participar al III Asia-Europe Dance Forum, «Pointe to Point», que va tenir lloc a Tòquio. Des dels seus inicis ha creat més d’una vintena d’obres.

Tânia Carvalho és artista modul-dance, proposada per DeVIR / CAPa (Portugal).

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia i direcció Tânia Carvalho
Interpretació Luiz Antunes, Jutta Bayer, Inês Campos, BrunaCarvalho, Bruno Senune, Elena Castilla, António Cabrita, São Castro, Marta Cerqueira, Constança Couto, Gustavo Figueiredo, Jácome Filipe, Luís Guerra, Ramiro Guerreiro, Florent Hamon, Maria João Rodrigues, Axelle Lagier, Guillaume Legras, Maureen Lopez, Filipe Pereira, Teresa Silva
So Diogo Alvim
Disseny il·luminació Zeca Iglésias
Vestuari Aleksandar Protic
Producció BombaSuicida (Lisboa)
Producció i assistent direcció Pietro Romani
Producció i difusió Sofia Matos

Coproducció Culturgest (Lisboa), Rencontreschorégraphiquesinternationales de Seine-Saint-Denis (França), O Espaço do Tempo (Montemor-o-Novo), CDC UzèsDanse (Uzés), Hellerau – European Center for the Arts (Dresden), modul-dance, Culture Program (EU).
Residències artístiques
O Espaço do Tempo  (Montemor-o-Novo), Pact Zolverein (Essen), ADC – Association pour la dansecontemporaine (Genève), Buda Kunstencentrum (Kortrijk) and Hellerau – European Center for the Arts Dresden (Dresden)
Amb el suport
HAU / TanzIm August (Berlin), Théâtre de la Bastille (París), Atelier Re.al (Lisboa), Câmara Municipal de Lisboa, Balletshop (Lisboa), modul-dance en el marc del Programa Cultura de la UE

BombaSuicida és una estructura que rep el suport de DGArtes (DirecçãoGeral das Artes). Estructures associades ALKANTARA, O Espaço do Tempo (Portugal)

   

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

10 i 11 de novembre

20:30h

Sala MAC

Preu 6€ / Abonament de dia 10€ / Pack CREA 6€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x