Dissabte 18 de desembre

THE JOKERZ COMPANY + CIE. GRICHKA CARUGE HOP 2021: ESCENA KRUMP. Tallers, xerrada, batalles, espectacles

Compra la teva entrada

Compartir

ESCENA KRUMP

El Hop Festival ens convida a descobrir de primera mà les múltiples dimensions de la dansa urbana, aglutinant nombrosos  llenguatges de moviment. El Krump agafa rellevància a la programació.
El Krumping es va originar en els guetos de South Central a Los Angeles (Califòrnia) durant finals dels 90. Es caracteritza per moviments lliures expressius i energètics.
En molts casos ballar Krump, és una forma de poder escapar i contrarestar la ira, agressivitat i frustració que es viu als carrers d’una forma positiva, artística i no violenta. És un dels estils de ball Hip Hop menys convencionals, amb un èmfasi especial en crear una atmosfera, sovint desagradable, amb petjades fortes, moviments de braços i cops. Constitueix una barreja de moviments lliures de dansa africana i de Street Dance.
El Krump és molt més que agressivitat, ira i duresa; és passió, vol dir compartir i gaudir, fins i tot plorar d’emoció. I sobretot és convergir i ser solidari en les crews que uneixen tot aquest esperit col·lectiu.

Divendres 17 de desembre

Masterclass KRUMP + Repertori Birth / Sala PB / 3€ / Inscripció per a les dues activitats

De 16.15 a 17.45 h / Sala PB
Masterclass KRUMP: CHARACTER (Desenvolupament del personatge en Krump) | Kellias  Madrootz
Kellias aka Monster Maddripp és un dels Krumpers amb un personatge més peculiar. En Krump la importància del “jo”, la representació de qui ets ballant, és la clau per poder expressar-se amb les teves eines, les teves emocions. Kellias, havent tocat diferents branques artístiques com el Butoh, proposa una classe única perquè cada participant desenvolupi i conegui la seva persona i personatge a través del Krump.

De 18 a 19.30 h / Sala PB
Repertori Birth | Grichka Caruge
Grichka aka Monster NY donarà nocions bàsiques de Krump i es treballarà amb fragments d’un dels espectacles que ell ha coreografiat. Els alumnes podran experimentar la diferència entre la improvisació i la coreografia en aquest estil. Grichka s’ha format en infinitat d’estils de dansa, aconseguint una consciència i masterització sobre el moviment. Pocs Krumpers tenen tantes eines com ell per crear un espectacle.

Dissabte 18 de desembre

De 16.30 a 18.30 h / Sala PB / Gratuït / Inscripció per a les dues activitats
CONFERÈNCIA-CONVERSATORI KRUMP: ‘Krump a l’escenari’
Integrants de la companyia de Grichka Caruge parlaran sobre la història del Krump i sobre com es va integrant a l’escena teatral. Grichka Caruge, un dels grans  representants europeus del Krump, és pioner a portar aquest estil al teatre, juntament amb els components de la seva companyia; tots ells tenen influència en diferents vessants artístiques, és per això que se’ls reconeix una visió i interpretació única del Krump. Us convidem a conèixer-nos i a preguntar-nos a prop de la nostra cultura i l’evolució d’aquesta.

BATALLES D’EXHIBICIÓ DE CREWS NACIONALS
Krumpers rellevants de l’escena nacional representaran la seva crew en batalles concertades. Els millors estils i personalitats es veuran enfrontats perquè el públic pugui gaudir de la puresa que es viu en una batalla de Krump. Hi haurà diferents temàtiques en les batalles: nova generació, primera generació i batalla de dones. Vine a sentir el “Hype”, esta peculiar forma d’animar-se els Krumpers entre ells per ajudar al ballarí a expressar els seus més crus límits i sentiments.

A les 20 h / Sala MAC / Preu 8 €: espectacles A risas, Moldes i Birth
Espectacle: THE JOKERZ COMPANY presenta A RISAS
A Risas és una crítica reflexiva de la societat. The Jokerz juga amb diferents rols socials en aquest infinit viatge de continus oposats.
L’espectacle, creat el 2015, ha rebut diversos premis, com ara Primer Premi HOP Sant Andreu 2016 o el Segon Premi Certamen Coreográfico Burgos-NY 2017.
The Jokerz Company va començar quan Big Joker va crear la seva “família” amb el seu primer membre Jr Joker. Junt amb una gran varietat de disciplines artístiques apreses per separat, el 2011 comencen com a duo. Tots dos són membres de la companyia Om Rasa, mètode d’entrenament creat per Arias Fernández, i de la crew Titans, pioners del moviment de Krump a nivell nacional i representants de l’estil a nivell internacional. Han impartit workshops per Europa, Amèrica Llatina i Àsia.

Direcció i interpretació Arias Fernàndez i Nahuel Barrios
Durada 15 min

Espectacle: SYLVIA PALACIOS I ALBA FOLCH presenten MOLDES
Dues dones dutes a seguir els prototips socials de ser una “dona”, es rebel·len descobrint la seva pròpia identitat a través de el moviment experimental del Krump. Aquesta proposta sorgeix d’un laboratori de creació amb The Jokerz Company.

Coreografia i interpretació Sylvia Palacios i Alba Folch / Director artístic Arias Fernández / Mirada externa Nahuel Barrios
Música Alex Pacheco
Durada 7 minuts

Espectacle: CIE GRICKHA CARUGE presenta BIRTH
Grickha ens presenta el seu escrit peculiar i la pujada a escena d’un ball que evoluciona al carrer, fidel al desenvolupament i estat d’ànim de Krump. Des dels primers minuts de la seva vida, l’humà lluita. Lluita per respirar, veure, olorar, escoltar … Al llarg del seu viatge, ha de sobreviure i adaptar-se trobant el seu ritme i domesticant la seva naturalesa interior, igual que el krumper. A través d’aquesta dansa, la companyia inicia un viatge a l’essència del Krump, on mostraran un llenguatge, el del cos, el que parla, el que plora, el qual se sotmet i després es rebel·la. Ballar Krump és un ritu que no imposa límits més que el del cos i la ment, el que porta a superar-se i alliberar la ment.
Birth és la representació de la noció d’arrels omnipresent, la necessitat de connectar amb el jo interior per evolucionar i créixer com una forma de romandre fidel a un mateix.

Coreografia Grichka Caruge / Interpretació Grichka Caruge, Pierre Belleka (aka Dexter), Arias Fernandez (aka Joker), Melissa (aka Mamarootz)
Producció Cie Art-Track / Coproducció FLOW – Centre Eurorégional des Cultures Urbaines, IADU La Villette, CCN de Roubaix (en cours), CCN de La Rochelle (en cours) / Amb el suport DRAC Hauts-de-France (en cours), Région Hauts-de-France (en cours)
Durada 30 minuts

 

 

 

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2021-2022

Dissabte 18 de desembre

20 h

Sala MAC

8 €

Més informació

web HOP

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x