Del 12 al 14 de març de 2010

OLGA DE SOTO Historia(s)

Compartir

L’ESPECTACLE

L’obra històrica de Jean Cocteau, El jove i la mort, que es va estrenar al Teatre dels Camps Elisis el 1946, serveix a Olga de Soto com a pretext per a l’elaboració d’un documental escènic, a partir de l’encàrrec del Culturgest de Lisboa. De Soto entrevista uns quans espectadors que van assistir a la representació del 46. Amb cada testimoni es va reconstruint l’espectacle original. Les seves paraules, vacil·lacions, silencis, els records i les anàlisis transcendeixen el muntatge inicial, transportant-nos a la història del darrer segle, la història de la guerra que tot just havia acabat quan es va estrenar el ballet, la història d’aquests homes i dones que han sobreviscut fins als nostres dies.

FITXA ARTÍSTICA

Espectacle dins el projecte Presi-dances, juntament amb Les Halles de Schaerbeek (Brussel·les) i Trafo (Budapest). Un espectacle coreogràfic d’Olga de Soto Concepte, direcció i posada en escena Olga de Soto Interpretació Vincent Druguet Cyril Accorsi, Olga de SotoEscenografia Thibault Vancraenenbroeck Realització vídeo, càmera i so Olga de SotoMuntatge vídeo Montxo de Soto, Olga de Soto

Producció NIELS Coproducció KunstenFESTIVALdesArts, Centre National de la Danse – Pantin Amb el suport COM4 HD – Madrid, Ministère de la Communauté française Wallonie-Bruxelles – Service de la danse Aquest projecte es va iniciar dins del programa Culturgest, Lisboa 2003 histoire(s) es va estrenar el maig de 2004 al KunstenFESTIVALdesArts, Brussel·les

LA COMPANYIA

Olga de Soto, nascuda a València, va estudiar a la prestigiosa escola CNDC d’Angers. Va continuar la seva formació a Bèlgica i com a coreògrafa va debutar a Brussel·les amb el solo Patios el 1992; des de llavors ha mantingut una intensa activitat. Ha treballat amb Boris Charmatz i amb Jérôme Bel. Ha estat coreògrafa en residència a La Raffinerie – Centre Coreogràfic de la Comunitat Francòfona de Bèlgica durant el 2006 i el 2007 i a partir de 2009 a Les Halles de Scherbeek.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2009-2010

Del 12 al 14 de març de 2010

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x