• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

MAL PELO

Highlands

Del 27 al 30 d’octubre
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2022-2023

 • Durada

  90 minuts

 • Tarifa

  22 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20.30 h (dg 17 h)

 • Espai

Torna al Mercat la peça amb què Mal Pelo tanca la seva tetralogia sobre la música de Bach, un treball sobre la passió i l’anhel de trobar aquest lloc inhòspit, salvatge i inabastable que és Highlands. Un espectacle en què la dansa i la música en directe, a càrrec d’un quartet de corda i d’un quartet de veus, ens envolten i ens projecten cap a una poètica vertical, entre la llum i l’obscuritat. Va ser estrenat al Mercat de les Flors el maig de 2021 amb un gran èxit i la recuperem aquesta temporada per compensar les restriccions d’aforament de la pandèmia.

Formada el 1989 per María Muñoz i Pep Ramis, la companyia Mal Pelo basa el seu treball en una recerca constant de llenguatges. Durant els seus primers anys, van fer nombroses gires (Europa, Estats Units, Orient Mitjà, Canadà i Amèrica del Sud). L’any 2001, Ramis i Muñoz van impulsar L’animal a l’esquena, un centre de creació i intercanvi multidisciplinari en una masia situada a Celrà (Girona). Mal Pelo ha rebut, entre altres, el Premio Nacional de Dansa 2002 atorgat per la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional de Dansa 2009 atorgat pel Ministeri de Cultura, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de Dansa per la transmissió de la peça Bach i la interpretació de Federica Porello, i el Premi de la Crítica 2018 per l’espectacle Bach i per la interpretació de Porello.

Highlands ha rebut dos premis Dansacat 2022 de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) com a Millor Espectacle i Millor Espai Sonor. Mal Pelo rebrà aquest mes de novembre la Medalla de Oro de la Academia de las Artes Escénicas.

Direcció María Muñoz i Pep Ramis / Col·laboració en la direcció Leo Castro, Federica Porello / Creació i dansa Pep Ramis, María Muñoz, Federica Porello, Leo Castro, Zoltan Vakulya, Miquel Fiol, Enric Fàbregas, Ona Fusté / Direcció musical Quiteria Muñoz i Joel Bardolet / Creació i interpretació musical Quartet de corda: Joel Bardolet, violí; Jaume Guri, violí; Masha Titova, viola; Daniel Claret, violoncel. Quartet de veus Quiteria Muñoz, soprano; Eulàlia Fantova, mezzosoprano; Mario Corberán, tenor; Giorgio Celenza, baix / Música Johann Sabastian Bach, Arvo Pärt, Henry Purcell, Gyorgy Kurtag, Georg Friedich Haendel, Benjamin Britten / Textos Nick Cave, John Berger, Erri de Luca
Producció Mal Pelo / Coproducció Mercat de les Flors; Théâtre de l’Archipel – Scène Nationale de Perpignan; Théâtre Garonne – Scène européenne de Toulouse;  ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Teatre Principal de Palma de Mallorca, Consell Insular; Festival de Otoño, Comunidad de Madrid; Temporada Alta – Festival Internacional d’Arts Escèniques / Residència de creació Théâtre de l’Archipel – Scène Nationale de Perpignan / Amb la col·laboració Théâtre des Quatre Saisons de Gradignan – Scène Conventionnée, L’animal a l’esquena – Centre de Creació de Celrà

Conversa post-funció a càrrec de CARLOTA SUBIRÓS (dramaturga): divendres 28 d’octubre

Gaudeix d’un 30% de descompte en la compra de la teva entrada adquirint el PACK Dansa i Música aquí!