6, 7, 8 i 9 de juliol de 2006

BARYSHNIKOV DANCE FOUNDATION 05/06 GREC’06: Mikhail Baryshnikov & Hell’s Kitchen Dance

Compartir

L’ESPECTACLE

Ubicada a Nova York, Hell’s Kitchen és la seu del Baryshnikov Arts Center, un equipament que va obrir les portes el novembre de 2005 amb la intenció de funcionar com un laboratori d’artistes d’arreu del món. La gira que ara arriba al Festival de Barcelona és el primer plat que surt d’aquesta peculiar cuina artística i suposa una oportunitat única per conèixer de primera mà les últimes estrelles de la dansa contemporània. Dues d’aquestes estrelles són la canadenca Aszure Barton i el francès Benjamin Millepied; coreògrafs residents al Baryshnikov Arts Center, tots dos tenen un comú un talent extraordinari que ha fascinat els entesos de la dansa. De Barton es podran veure dos treballs, Over/Come Come In, aquest últim, una barreja de vídeo i dansa interpretada per Mikhail Baryshnikov, la mateixa Barton i els ballarins de la companyia. De Benjamin Millepied es veurà Years Later.

LA FITXA ARTISTICA

Coreografia Aszure Barton i Benjamin Millepied Ballarins Mikhail BaryshnikovJonathon Alsberry, Aszure Barton, William Briscoe, Tina Finkelman, Ariel Freedman, Lesley Kennedy, Na-Ye-Kim, Doug Letheren, Todd McQuade, Lauren Muraski, Ian Robinson, Kyle Robinson i Ashley Wallace

LA COMPANYIA

Nascut a Letònia, Mikhail Baryshnikov va ser la primera figura del Kirov Ballet fins que l’any 1974 va deixar la Unió Soviètica per treballar a diferents companyies de ballet d’arreu del món. El 1979 s’instal·la a Nova York com a primer ballarí, primer de l’American Ballet Theatre i després del New York City Ballet. El 1980 és nomenat director artístic de l’American Ballet Theatre. De 1990 a 2002 dirigeix i balla amb el White Oak Dance Project, que funda juntament amb Mark Morris. En l’actualitat concentra les seves energies en el recentment creat Baryshnikov Arts Center. Ballarina i coreògrafa, Aszure Barton va néixer a Alberta i es va formar a Canadà i Alemanya. Ha format part de nombroses companyies canadenques i des de 2002 és directora artística d’ASzURe & Artists. Nascut a Burdeus i format al conservatori nacional francès a Lió, Benjamin Millepied és el primer ballarí del New York City Ballet, tot i que el seu principal interès se centra ara en la coreografia. En l’actualitat prepara un nou treball amb el Ballet de l’Òpera de París i el debut de la seva pròpia companyia.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2005-2006

6, 7, 8 i 9 de juliol de 2006

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x