25 de juliol de 2006

Rosa Vergés GREC’06: A Propósito De Bola De Nieve

Compartir

L’ESPECTACLE

A propósito de Bola de nieve, un espectacle de Jordi Sabatés dirigit per la cineasta Rosa Vergés, s’apropa a la figura del pianista i cantant cubà Bola de Nieve. La música en directe de Sabatés, la dansa de Teresa García, l’il·lusionisme de Sergi Buka i la projecció del documental , realitzat per José Sánchez-Montes, acompanyen l’espectador en aquest passeig per la vida d’un dels mites llatinoamericans del segle XX.

Cubà, santero, pro-revolucionari i, sobretot, músic, Bola de Nieve (1911-1971) es definia a ell mateix com un home trist que canta cançons alegres. La seva música, un passeig per territoris afrocubans amb pas dechansonnier, va seduir no només les audiències de l’Amèrica Llatina, sinó també les d’Àsia, Europa i els Estats Units.

LA FTIXA ARTISTICA

Una proposta de Jordi Sabatés Jordi Sabatés piano i composició musical Sergi Buka ombres xineses i il.lusionisme Teresa García dansa i coreografia Direcció Rosa Vergés

LA COMPANYIA

Aquesta és la cinquena vegada que Jordi Sabatés uneix cinema i música. Anteriorment ho havia fet en els treballs dedicats a Murnau, Mèliés, Keaton i Segundo de Chomón. Pianista i compositor, Sabatés, la discografia del qual inclou una vintena de títols, ha treballat com a arranjador musical per a Maria del Mar Bonet i Ovidi Montllor, entre d’altres, i ha compost música per al teatre i el cinema. Sergi Buka va debutar en un cafè teatre. L’any 2000 va rebre a París el premi Arts Afins pel seu treball d’ombres xineses, i el 2002, el gran premi extraordinari del Congreso Mágico Nacional a Sant Sebastià. Coreògrafa, ballarina i actriu, Teresa García és professora de dansa i directora de “La intimadada”, un procés d’investigació i creació del moviment. Rosa Vergés, Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals, ha dirigit Boom BoomSouvenirTic Tac Iris, a més de realitzar documentals per a televisió i signar espectacles com l’arribada de la torxa olímpica a Empúries el 1992.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2005-2006

25 de juliol de 2006

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x