9 i 10 de juliol

Eun-Me Ahn GREC 2018: Dancing Grandmothers

compra entrada

 

Compartir

La coneixen com “la Pina Bausch de Seül” i és una coreògrafa que ha atret poderosament l’atenció del públic occidental barrejant tradició i modernitat. Ara, converteix l’escenari en una gran pista on posa a ballar… un grup d’àvies!

Eun-Me Ahn és una artista coreana amb un esperit clarament cosmopolita. Ja era coneguda al seu país quan, el 2002, va preparar la cerimònia d’obertura de la Copa del Món de Futbol a Daegu, però va fer el salt internacional el 2013 quan va portar al festival Quartier d’Eté de París La princesa Bari, una epopeia pop basada en una història tradicional coreana. No és estrany que la tornessin a convidar l’any següent al mateix festival. I va sorprendre el públic de París amb l’espectacle que ara veureu a Barcelona i que transforma l’escenari en una pista gegantina. Allà hi ballen els joves integrants de la seva companyia, però no són els únics. També ho fan una desena d’àvies coreanes. L’any 2010, durant un viatge per les zones rurals del seu país, Eun-Me Ahn es va trobar un seguit de dones, d’entre seixanta i noranta anys, a les quals va demanar de ballar per a ella. I en veure la felicitat dels seus rostres quan ho feien, va decidir crear un espectacle que contingués tota l’energia i la satisfacció que aquelles dones aplicaven als seus moviments. El resultat és un muntatge on veurem ballar aquestes dones al natural i veurem també filmacions preses als llocs on viuen habitualment. Entendrem, així, que cadascun dels moviments d’aquestes dones reflecteix la duresa de les seves condicions de vida i que els seus cossos, més o menys arrugats o arrupits, ens expliquen la història completa d’una vida i, a la vegada, de la Corea moderna. Us han agafat ganes de ballar? Doncs afegiu-vos a la festa…

Un espectacle tendre i fascinador signat per una creadora d’avantguarda que s’ha format en el rigor i la precisió coreans però que ha viscut a Nova York i que en els seus muntatges juga tant amb els colors del pop i amb l’austeritat del blanc i negre com amb els matisos més subtils de l’androgínia.

Dancing Grandmothers ha estat un encàrrec del Doosan Art Center (DAC).
Una coproducció de l’Eun-Me Ahn Company i el festival Paris Quartier d’Eté.
La gira té el suport de KAMS – Center Stage Korea.

Coreografia i direcció artística: Eun-Me Ahn Interpretació: Eun-Me Ahn, Donghun Go, Jihye Ha, Youngmin Jung, Hyekyoung Kim, Jeeyeun Kim, Seunghae Kim, Eisul Lee, Hyunwoo Nam, Sihan Park i deu àvies coreanes Música: Young-Gyu Jang Assessorament artístic: Chun Wooyoung Disseny del vestuari i escenografia: Eun-Me Ahn Escenografia: Sunny Im / Unkwan Design Disseny de la il·luminació: Jin-Young Jang Direcció de vídeo: Tae-Seok Lee Vídeo: Jiwoong Nam, Seunghwan Kim, Sangwha Lee, Taeseok Lee Ajudantia de producció: Sang Lee, Eunji Park Fotografia: Young-Mo Choe

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2017-2018

9 i 10 de juliol

20 h

Sala MAC

25 €

Durada: 90 minuts

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x