29 i 30 de juliol

IT Dansa: d’Austràlia a l’Índia, passant per Barcelona GREC 18: Naked Thoughts / The Prom / Kaash. Direcció: Catherine Allard

compra entrada

Compartir

La jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre celebra vint anys de vida interpretant al festival tres coreografies de noms destacats de la dansa contemporània, dues de les quals s’estrenen en l’edició d’enguany.

IT Dansa va néixer l’any 1998 amb la intenció de contribuir a la professionalització dels ballarins i ballarines que havien acabat els seus estudis de dansa a l’Institut del Teatre. Vint anys després, s’ha convertit en una companyia de prestigi que ha passat pel Grec Festival de Barcelona una dotzena de vegades. Ho torna a fer l’any en què commemora el vintè aniversari i, per celebrar l’efemèride, ha triat tres peces creades per uns coreògrafs que, en alguns casos, tenen molt a veure amb l’Àsia i l’àrea del Pacífic.

Una, ja es va veure al Grec 2007 i és una peça especialment energètica i emocionant que es basa en la cultura popular. És Naked Thoughts, de Rafael Bonachela, tot un mestre en l’experimentació que, des de l’any 2008, dirigeix la Sydney Dance Company, a Austràlia. Amb aquesta coreografia, Bonachela ens proposa un viatge pels sentiments protagonitzat per vuit ballarins i ballarines. Després, dues peces que la companyia estrena enguany. La primera és The Prom, una creació de la barcelonina Lorena Nogal interpretada sobre un collage musical dels anys vuitanta. La signa una artista que potser heu vist ballant amb La Veronal o, abans, amb Gelabert-Azzopardi o Lanònima Imperial, i fins i tot a IT Dansa, on ara torna com a creadora, aprofitant l’oportunitat que la companyia de l’Institut del Teatre ofereix a joves coreògrafs.

Finalment, IT Dansa estrena enguany una coreografia d’un referent  fonamental de la dansa contemporània europea amb les arrels enfonsades a l’Índia. Ens referim a Akram Khan que, a Kaash, ens presenta un espectacle de dansa pura, amb música de Nitin Sawhney basada en percussions de caràcter tribal. La coreògrafa i ballarina Lali Ayguadé, que ja ha ballat aquesta peça amb la companyia d’Akram Khan, transmet la seva experiència a la companyia en la posada en escena barcelonina.

Serà una nova mostra del talent d’una companyia que dirigeix la ballarina i coreògrafa Catherine Allard i que, en els seus vint anys de vida, s’ha creat un repertori que inclou coreografies de Jirí Kylián, Ohad Naharin, Rui Horta, Nacho Duato o Jacopo Godani, entre d’altres.

Naked Thoughts
Durada: 15 min Coreografia: Rafael Bonachela Poemes: Ainize Txopitea Música: Ramon Balagué Disseny de la il·luminació: Paco Azorín Disseny del vestuari: Spastor
Una coproducció del Grec 2007 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre.
Aquest muntatge va ser estrenat al Grec 2007 Festival de Barcelona.

The Prom
Durada: 15 min Coreografia: Lorena Nogal Música: Collage musical dels anys vuitanta Composició musical: Manuel Rodríguez Disseny de l’escenografia: Lorena Nogal Disseny de la il·luminació: Bernat Jansà Disseny del vestuari: Manuel Rodríguez, Lorena Nogal
Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre.
Creació d’IT Dansa que s’estrena al Grec 2018 Festival de Barcelona.

Kaash
Durada: 25 min Coreografia: Akram Khan Música: Nitin Sawhney Disseny de l’escenografia: Anish Kapoor Disseny de la il·luminació: Aideen Malone Disseny del vestuari: Kimie Nakano Confecció del vestuari: Paca Naharro Ajudantia de coreografia: Eulàlia Ayguadé Farro, Nicola Monaco

Fotografia: Jean Louis Fernandez

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre.
Creació d’IT Dansa que s’estrena al Grec 2018 Festival de Barcelona.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2017-2018

29 i 30 de juliol

21:30h

Sala OM

22 €

Durada: 70 minuts

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x