15 i 16 de juliol

Yoann Bourgeois / CCN2-Centre chorégraphique national de Grenoble GREC 18: Minuit

compra entrada

 

Compartir

Referent del nou circ contemporani francès, l’artista ens presenta un espectacle que parla de la condició humana a cop de circ, moviment i grans dosis de poesia.

Va crear la seva companyia l’any 2010 i ha protagonitzat una ascensió fulgurant en el món de l’escena que l’ha portat a codirigir, amb Rachid Ouramdane, el Centre choréographique national de Grenoble (CCN2). Per què enamora tothom qui veu els seus espectacles? Per entendre-ho, cal veure Yoann Bourgeois i els seus col·laboradors a l’escenari i deixar-se seduir. Ell barreja la dansa i les tècniques de circ, dues de les disciplines en què s’ha format, i ho amaneix tot amb la música en viu d’una arpa. És la banda sonora d’un somni que, per moments, va esdevenint una metàfora de la vida mateixa. Sabeu què és el punt de suspensió? Doncs és aquell moment que un objecte llançat a l’aire assoleix el punt més alt de la paràbola abans de començar a caure. Estudieu aquest concepte de la física perquè és l’autèntic protagonista de l’espectacle, on s’encadenen les caigudes (físiques i emocionals), que sempre són el preludi d’un nou redreçament. Coreògraf, malabarista i acròbata tot d’una, Bourgeois revisita l’acrobàcia a partir dels conceptes de desequilibri i impuls i aconsegueix així convertir la caiguda en un salt… a la inversa!

Creador de muntatges com Cavale, L’art de la fugue, Wu-Wei i Celui qui tombe, a Minuit Bourgeois continua les seves recerques amb l’ajuda de tot d’aparells i dispositius que amplifiquen els fenòmens de la física i els posen al servei del circ. El resultat és un espectacle fet de vertigen, de moviments inesperadament harmoniosos i d’una poesia que s’adreça directament al cor mentre ens dibuixa un somriure al rostre.

Una producció de Compagnie Yoann Bourgeois, Tandem Scène nationale Arras Douai,  L’Agora – Centre Culturel PNAC Boulazac Aquitaine.
Amb el suport de la Fondation BNP Paribas per al desenvolupament de projectes.
Residència a La Capi-Théâtre du Vellein.
El CCN2 és finançat per la Drac Auvergne-Rhône-Alpes / ministère de la Culture et de la Communication, Grenoble-Alpes Métropole, el departament de l’Isère i la regió d’Auvergne-Rhône-Alpes. L’Institut français col·labora en les gires internacionals.

Direcció: Yoann Bourgeois amb la implicació de Jean-Baptiste André, Laure Brisa, Yurié Tsugawa Interpretació: Jean-Baptiste André, Yoann Bourgeois, Yurié Tsugawa Interpretació musical: Laure Brisa Composició musical: Laure Brisa, Philip Glass Concepció sonora: Antoine Garry Disseny de la il·luminació: Jérémie Cusenier Regidoria: Albin Chavignon Producció delegada: CCN2 – Centre chorégraphique national de Grenoble Fotografia Géraldine Aresteanu

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2017-2018

15 i 16 de juliol

20 h

Sala MAC

22 €

Durada: 65 minuts

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x