27 i 28 de juliol

EVA YERBABUENA GREC 18: Cuentos de azúcar

compra entrada

 

Compartir

Bailaora i coreògrafa imprescindible en l’escena del flamenc del nostre temps, l’artista ens convida a un viatge escènic en què utilitza el cante, la música i el baile per introduir-nos en les tradicions musicals de l’illa d’Amami, al Japó.

Hi ha alguna manera que persones que parlen llenguatges diferents i que provenen de contextos culturals que tenen poc a veure arribin a entendre’s? Eva Yerbabuena i els artistes amb els quals treballa ho han fet utilitzant llenguatges universals com la música, la dansa i, especialment, una espiritualitat que tant amara el flamenc que ella coneix bé com la cultura asiàtica, protagonista d’un espectacle en el qual es combinen instruments musicals de tradicions diferents. I és que les textures sonores del flamenc i la tradició oriental tenen un punt de trobada en un seguit d’imatges potents i universals: des d’una onada a uns tambors de guerra. La cantant japonesa Anna Sato és qui va introduir Eva Yerbabuena en la cultura pròpia de les illes Amami, al sud del Japó, i l’ha ajudat a crear l’espectacle. Escoltareu cants populars d’aquesta zona, d’on prové Sato, una de les artistes que millor representen la nova generació d’intèrprets de les Amami i que s’està esforçant a donar a conèixer a occident els shima uta, el llegat musical de les illes, que tot i formar part del Japó conserven un dialecte i una cultura pròpies.

Ara, Eva Yerbabuena comparteix experiència artística amb Anna Sato, que ja havia col·laborat amb coreògrafs de tant de prestigi com Sidi Larbi Cherkaoui.  Yerbabuena és una intèrpret que ha sabut combinar el flamenc amb els registres de la dansa contemporània i que ha protagonitzat una carrera meteòrica que l’ha convertit en una de les bailaoras i coreògrafes flamenques més renovadores i interessants del moment. Vista al Grec per primera vegada el 2007, quan va presentar Santo y seña, va tornar al festival el 2010 amb Lluvia, ja convertida en un valor reconegut de la dansa. Ara, visita el Mercat de les Flors amb un apassionant intent de lligar orient i occident amb el fil de l’art.

Una producció de la Compañía Eva Yerbabuena.
Amb la col·laboració de l’Agency for Cultural Affairs, Acción Cultural Española, l’Agencia Andaluza de Instituciones Culturales i l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura.

Direcció, concepció i coreografia: Eva Yerbabuena Direcció musical i guitarra: Paco Jarana Col·laboració especial: Anna Sato Interpretació musical: Alfredo Tejada, Miguel Ortega (cante), Antonio Coronel (bateria i cajón), Kaoru Watanabe (taiko), Rafael Heredia (cajón i congues) Baile: Fernando Jiménez Lletres de cante flamenc: Horacio García / Popular Lletres de cants japonesos: Popular d’Amami Coreògraf convidat: Mario Bermúdez Gil (Marcat Dance) Disseny de l’escenografia: cube.bz Disseny de la il·luminació: Fernando Martín Disseny i confecció del vestuari: López de Santos Tintat i pintura de les teles: María Calderón Coordinació tècnica i so: Ángel Olalla Sastreria: Gabriel Portillo Regidoria: Daniel Estrada Fotografia: Erregiro Photography Calçat: Begoña Cervera Tour manager: Tany Biggie Comunicació: Cultproject Producció: Compañía Eva Yerbabuena (María Molina)

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2017-2018

27 i 28 de juliol

20 h

Sala MAC

25 €

Durada: 80 minuts

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x