Del 3 al 6 d'abril de 2008

FERRAN CARVAJAL Goldberg

Compartir

L’ESPECTACLE

Goldberg és un drama musical per a trio de corda i dos actors-ballarins entorn les Variacions Goldberg de Johann Sebastian Bach, en la versió per a corda de Dmitri Sitkovetsky.

Un home i una dona es veuen obligats a refer les seves vides i s’instal·len en una habitació de lloguer d’una barriada perifèrica. La casa on es muden, ara reconvertida en un desgavellat edifici d’apartaments, havia estat l’última residència dels comtes von Keyserlingk. L’any 1756, després que l’exèrcit prussià envaís Saxònia, els von Keyserlingk fugiren de Dresden i fixaren allà el seu domicili. S’hi establiren acompanyats pel personal de servei i per tres músics.

El comte Hermann Carl von Keyserlingk (1696-1764), ambaixador austríac a la cort de Dresden, patia d’insomni. Les nits eren insuportables i va creure que la música podria alleugerir-les. Encarregà a J. S. Bach unes peces que el distraguessin dels pensaments que el turmentaven, i així poder conciliar el son. D’aquí sorgiren les Variacions Goldberg, conegudes amb el nom del jove clavicembalista Johann Gottlieb Goldberg (1727-1756), qui les interpretava nit rere nit.

Goldberg relaciona aquests fets històrics amb el dia a dia d’uns individus a qui la memòria d’un passat llunyà els afecta fins al punt de condicionar-los la vida.

FITXA ARTÍSTICA

Idea original Ferran Carvajal i Casalot Produccions
Direcció i coreografia Ferran Carvajal
Dramatúrgia Ignasi Duarte, Ferran Carvajal
Creació i interpretació Anna Roblas, Ferran Carvajal (ballarins) i Oriol Algueró(violí), Sergi Alpiste (viola), Laia Puig (violoncel)
Textos dietari Goldberg Ignasi Duarte
Ajudant de direcció i entrenament Neus Suñé
Escenografia Etel Cristià, Max Glaenzel
Vestuari Ariadna Papió
Espai sonor Oriol Rossell
Il·luminació Maria Doménech (A.a.i.)
Cap Tècnic Paco Beltrán
Tècnic de so Marc Ases
Construcció escenografia Xarli i l’equip del Teatre-Auditori St. Cugat
Maquinista Xarli
Assistència Alba Pujol
Documentalista Elisabeth Prandi
Producció Anabel Labrador
Producció executiva Marc Tarrida i Oriol  Algueró (Casalot Produccions SL)
Fotografia cartell Pere Ferrer
Maquillatge foto cartell Montse Sáez
Agraïments Ramón Ciércoles, Ruben Ametllé i Cristina Gamiz

Coproducció Mercat de les Flors, Casalot Produccions, CAER (Centre d’Arts Escèniques de Reus), Teatre-Auditori Sant Cugat
Col·laboradors L’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell, Ajuntament Sant Cugat del Vallès

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2007-2008

Del 3 al 6 d'abril de 2008

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x