del 25 al 27 de juliol

Amèlia Boluda / Ballet Contemporani de Barcelona. GREC'14 Frida. GREC’14

compra entrada

Compartir

El Grec aposta per la recuperació de la memòria coreogràfica tornant a posar en escena una peça sobre l’artista mexicana Frida Kahlo que el Ballet Contemporani de Barcelona va estrenar el 1993.

Aquest 2014 es compleixen seixanta anys de la mort de la pintora mexicana Frida Kahlo, i també vint-i-un de l’estrena, al Festival de las Artes de San José (Costa Rica), d’una coreografia d’Amèlia Boluda sobre l’artista, interpretada pel Ballet Contemporani de Barcelona, un col·lectiu pioner de la dansa contemporània a Catalunya. Ara la creació torna a escena en el marc d’un projecte d’Amèlia Boluda per a la recuperació del patrimoni artístic i coreogràfic amb el suport del Grec. La relació de Kahlo amb Diego Rivera, els seus amants, els artistes revolucionaris amb qui va compartir els ideals, el dolor i la seva alegria vital, formen part de l’obra, que ara mostra, a més del món personal de la protagonista, el moment que vivia el poble mexicà en la primera meitat del segle xx. En aquesta nova versió, els músics pugen a escena i comparteixen espai amb uns ballarins que retraten les vivències d’una Frida Kahlo convertida en icona universal.

Una coproducció del Grec 2014 Festival de Barcelona i el Ballet Contemporani de Barcelona.
Amb la col·laboració de Fabra i Coats – Fàbrica de Creació

Direcció i coreografia Amèlia Boluda
Ballarins Xavier Auquer, Darío Barreto Damas, Amèlia Boluda, Bebeto Cidra, Anna Hierro Estorach, Roser López Espinosa, Sara López, Paloma Muñoz i Joan Palau
Composició musical Xavier Maristany
Ajudant de direcció Bebeto Cidra
Col·laboració artística Carlota Subirós

Fitxa completa

Disseny d’il·luminació Pere Anglada
Escenografia José Menchero
Vestuari Antonio Belart
Interpretació musical Rosalia Vila (veu), Roger Martínez (saxo), Pere Navarro (trompeta), Jordi Gómez (trombó) i Joan Palà (caixa)
Produccció Jairo Acevedo
Ajudantia de producció Neus Ferrer
Col·laboradors Taller de Músics i IEA Oriol Martorell
Comunicació Neus Ledesma
Fotografia Josep Aznar

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2013-2014

del 25 al 27 de juliol

22 h

Sala MAC

22 €

Durada: 75 minuts

Més informació

GREC 2014

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x