Del 14 al 17 de març

LES SLOVAKS DANCE COLLECTIVE Fragments

Compra entrada

Compartir

Dansa basada en l’equilibri entre l’individu i el grup, entre la improvisació més contemporània i la frescor de la tradició

L’ESPECTACLE

Cinc ballarins eslovacs que viuen i treballen a Bèlgica formen Les SlovaKs, amics que de petits ballaven danses tradicionals al seu país i més endavant van coincidir a l’escola PARTS d’Anne Teresa De Keersmaeker. Van formar la companyia el 2006 i des de llavors han desenvolupat un llenguatge viu i desinhibit, expressiu i emocional, físicament esplèndid i vinculat a les tradicions de la dansa a Eslovàquia. Al Mercat els hem vist amb els espectacles Opening Night (2008) i Journey Home (2009).

Amb Fragments, Les SlovaKs volen crear un espectacle ric en imatges i emocions, una tragicomèdia que reflecteixi les complicacions i les contradiccions de la vida i que mostri la fragilitat humana. La vida que vivim o que ens pensem que vivim, la vida que somiem o la vida que ens estimaríem més oblidar. La línia argumental de Fragments neix de la música, una composició original del músic i compositor francès  Simon Thierrée, amb qui el  col·lectiu ha col·laborat des dels seus inicis.

LA COMPANYIA

La companyia ha desenvolupat una dansa única, basada en l’equilibri entre l’individu i el grup. Les SlovaKs, un tot format per cinc parts insubstituïbles, ha creat una dansa polifònica, en què cada un dels ballarins se situa al capdavant com a solista i alhora es considera com un instrument d’un conjunt dinàmic. En l’univers de Les SlovaKs, el que preval és la «fisicalitat» de la dansa. L’amistat que els uneix, així com les tradicions i el folklore del seu país d’origen, nodreixen de manera singular les diferents creacions del grup.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia i danza Les SlovaKs Dance Collective: Milan Herich, Anton Lachky, Milan Tomasik, Peter Jasko, Martin Kilvady
Música Simon Thierrée
Escenografia Les SlovaKs Dance Collective, Joris De Bolle
Disseny il·luminació Joris De Bolle
Disseny vestuari Mat Voorter, Pepa Martínez
Director tècnic Joris De Bolle
Producció Phileas Productions (Bèlgica)

Coproducció Mercat de les Flors; Kaaitheater (Bèlgica); Hellerau – European Center for the Arts Dresden (Alemanya); NorrlandsOperan AB (Suècia)
Companyia associada a DCJ – Danscentrum Jette (Bèlgica); Pulsar–Ensemble Dir. Steven Decraene

Actualitat

Itinerari

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

Del 14 al 17 de març

20:30 h (dg 18 h)

Sala OM

Preu 18,5 – 22 €. Tarifa B

Durada: 60'

Més informació

Web de la companyia

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x