• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

EASTMAN / SIDI LARBI CHERKAOUI

Fractus V

Del 14 al 17 de gener
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2015-2016

 • Durada

  75'

 • Tarifa

  25€

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20:30h (dg 18h)

 • Espai

Després de presentar una breu creació amb motiu del 40è aniversari de la Wuppertal Tanztheater de Pina Bausch, Fractus, Sidi Larbi Cherkaoui va voler continuar amb el contingut de la peça, inspirada en textos de Noam Chomsky sobre la propaganda política. Ara, amb Fractus V, el creador aprofundeix en les nocions de la informació i la manipulació i les múltiples preguntes que susciten aquests conceptes en la nostra societat. Fractus V és una creació amb cinc intèrprets: el ballarí francès Dimitri Jourde, tot un virtuós, s’ha format en l’àmbit del circ. L’americà Johnny Lloyd prové del món del lindy hop i és músic. El ballarí espanyol Fabián Thomé Dutena va començar professionalment com a ballarí de flamenc amb Joaquín Cortés, i Patrick «Two Face» Williams es va formar en l’ambient del hip-hop i el breakdance. Sidi Larbi Cherkaoui ha enriquit el seu llenguatge coreogràfic a través de l’intercanvi amb diferents tradicions de dansa durant els darrers quinze anys. La música en viu va a càrrec del percussionista i cantant japonès Shogo Yoshii, el cantant i músic coreà Woojae Park i el virtuós compositor i intèrpret indi de sarod Soumik Datta. Vuit nacionalitats i identitats diferents dialogaran per arribar a un tot intens, dramàtic i fluid.

Sidi Larbi Cherkaoui ha creat més de 20 peces coreogràfiques i ha obtingut un gran nombre de guardons de gran prestigi. Des de l’any 2010 ha estat director artístic del Festival Equilibrio de Roma. Nou director artístic del Reial Ballet de Flandes des l’1 de setembre de 2015. Les seves primeres peces les va crear com a membre destacat del col·lectiu belga Les Ballets C de la B; ha treballat també amb nombrosos artistes, com Akram Khan, Damien Jalet, Maria Pagés, Shantala Shivalingappa, entre d’altres. El 2010 va crear la companyia Eastman a Anvers. Actualment, Cherkaoui continua treballant amb tot un ventall de teatres, òperes i companyies de ballet de tot el món (Ballet Nacional d’Holanda, Ballet de l’Òpera de París, GöteborgsOperan Danskompani, Ballet de Stuttgart). 

Coreografia Sidi Larbi Cherkaoui
Dansa Sidi Larbi Cherkaoui, Dimitri Jourde, Johnny Lloyd, Fabian Thomé, Twoface
Música en directe Shogo Yoshii, Woojae Park, Soumik Datta
Composició musical Shogo Yoshii, Woojae Park, Sidi Larbi Cherkaoui, Johnny Lloyd
Directors assajos, assistant al coreògraf Jason Kittelberger
Escenografia Herman Sorgeloos
Disseny il·luminació Krispijn Schuyesmans
Enginyer so Jef Verbeeck
Wardrobe Elisabeth Kinn Svensson
Director tècnic Patrick ‘Sharp’ Vanderhaegen
Coordinador tècnic Tom van Aken
Producció / tour manager Arnout André de la Porte

Producció Eastman (Antwerp)
Coproducció deSingel International Arts Campus (Antwerp), Migros Culture Percentage Dance Festival Steps (Zürich), Sadler’s Wells (London), Tanztheater Wuppertal, Baerum Kulturhus (Oslo), Tanzhaus Nrw (Düsseldorf), Schauspiel Köln, National Arts Center (Ottawa), Wexner Center for the Arts at the Ohio State University (Columbus) and others to be confirmed
Amb el suport Vlaamse Overheid, Fondation BNP Paribas
Residència de creació Graner
Gràcies a Circuit–‐Est centre chorégraphique (Montreal), Espace Marie Chouinard (Montreal), Royal Ballet Flanders (Antwerp)
Fotografia Arnout Andre De La Porte

Dissabte 16 de gener, Mitja Hora Abans de la funció, Sessió d’introducció a l’espectacle