8 de juny

ARTransforma EL MERCAT ACULL: ‘Emocions en guerra’, del projecte ORQUESTRA INTEGRADA

compra entrada

 

Compartir

Ideat, impulsat i dirigit per Queralt Prats Bruguera des de 2013, el projecte Orquestra Integrada per joves amb i sense diversitat funcional fusiona músics amb i sense diversitat funcional en un format orquestral. Junts formen part d’un intens procés creatiu i humà que desemboca en una posada en escena per a compartir, amb el públic general, la feina feta col·lectivament. El projecte fomenta la inclusió, la cohesió social, l’educació i la creativitat a través d’oportunitats de participació úniques entre entitats dels àmbits cultural, educatiu i social al llarg de 9 mesos de procés creatiu col·lectiu, que acaba amb l’exhibició del resultat del procés, en aquest cas al Mercat de les Flors.

En aquesta edició de l’Orquestra Integrada per joves amb i sense diversitat funcional es presenta Emocions en guerra. Les peces que s’interpretaran ens parlen de guerra i d’emocions, de bombes i destrucció, de les nostres lluites en el de cada dia, i també d’esperança.

Participen de la posada en escena un total de 7 agrupacions de 7 centres/entitats diferents: Orquestra Allegretto de l’Escola de Música Àngels Casas, la JOFF de l’Escola Pausa, el Centre Ocupacional Bogatell, el Centre Ocupacional La Marina, el Centre Ocupacional 1981, el Barcelona English Choir, la companyia Adri Mascort Cia, inscrits de manera individual, professionals (d’entitats participants) i voluntariat d’ARTransforma. Participen 120 persones de les quals aproximadament 30 presenten diversitat funcional.

Al capdavant del projecte hi trobem els músics Albert Gumí, Santi Carcasona, Guillem Roma i Queralt Prats i també el ballarí i coreògraf Jordi Cortés. La posada en escena també compta amb la col·laboració de l’actor Marc Pujol que juntament amb Ahmad Alhamsho ens compartiran experiències de guerra actuals.

ARTransforma és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2009 per professionals de l’art i la cultura, per tal de fomentar la igualtat d’oportunitats i l’accés universal a l’art i a la cultura, en qualsevol vessant (participació, educació, professionalització…) i disciplina artística (música, dansa, pintura, …). Vetlla per garantir l’accessibilitat amb l’objectiu de complir amb el deure de totes i tots vers les persones amb risc d’exclusió i situació de vulnerabilitat.

Amb els diferents projectes i línies d’acció, ARTransforma promociona l’art i la cultura com a eines d’empoderament, de transformació, inclusió i cohesió social, alhora que investiga, innova, diversifica i engrandeix el ventall cultural existent, fomentant oportunitats artístiques i culturals específiques a les persones amb poc o nul accés, tot retornant l’art i la cultura a les persones (totes) a través de projectes inclusius i del treball en xarxa entre entitats.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2017-2018

8 de juny

20 h

Sala MAC

8 €

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x