• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

Dones a escena: espectacles i diàleg amb les artistes

Diumenge 17 de desembre
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2023-2024

 • Tarifa

  8 €

 • Horari

  De 18 h a 19.30 h

 • Espai

El peso és una proposta de Ruth Prim i Sofia Mae. El pes és el nom de la moneda. El pes, el pes a la Terra és la mesura de l’atracció que exerceix la massa de la Terra sobre un cos, és la força de la gravetat sobre els cossos. El pes, El pes del talent, és una pel·lícula. El pes. Què podries afegir-li al pes?
Ruth Prim i Sofia Mae són dues ballarines de dansa urbana que barregen la disciplina contemporània, dues generacions unides en la dansa. Dues ballarines amb origen llatinoamericà que representen la cultura de la dansa a Espanya. Totes dues són ballarines de la Companyia Roots i comparteixen la dansa des de fa molts anys. Són professores, coreògrafes i ballarines i aporten el seu granet de sorra d’art en tots els projectes que duen a terme.

Direcció Ruth Prim / Interpretació Ruth Prim i Sofia Mae

Durada: 15 minuts

Ofelia, de Julia Romero, investiga sobre l’absurd del fet culturalment establert com patró de conducta i estètica en els cossos de les dones a través d’una experimentació amb el llenguatge del Waacking. Ofelia és un nom que atén al personatge de Shakespeare com a símbol del romanticisme i com un simple nom de dona que podria englobar-les a totes.
Julia Romero va estudiar dansa clàssica i contemporània al Conservatori Professional de Dansa de Saragossa i va estudiar interpretació a l’Escola Municipal de Teatre de Saragossa. Quan es va traslladar a Barcelona va començar a treballar amb coreògrafes com Raquel Klein, Candela Capitan o Lorena Nogal. Mentre continua formant-se en danses urbanes (especialment en Waacking, Voguing i Hip Hop al costat del seu grup Souldiers) continua els seus estudis al Conservatori Superior de Dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona, on s’especialitza en interpretació i coreografia. Recentment, ha coreografiat el duet The Mis$education.

Direcció Julia Romero / Intèrpret Julia Romero / Música Brenda Lee

Durada: 8 minuts

You Are Not a Ghost és una creació de We Are Novias, Aina Lanas i Valentina Azzati. Dissociació és una paraula que s’utilitza per descriure la desconnexió entre coses generalment associades entre si. Això es descriu de vegades com l’experiència de ser un “fantasma” en el propi cos, més que el conductor. Com si per moments una pogués observar-se a si mateixa com si es tractés del seu propi doble. Partint de l’experiència personal, les directores de You Are Not a Ghost (Yanag) es dissocien ara del cas puntual per estudiar l’essència del mecanisme de dissociació i abordar-lo des de l’estudi neurofisiològic fins a trobar-li la seva poètica. Yanag ens parla l’experiència dissociativa i el desdoblament a escala conceptual i a escala física.

Direcció WAN (We Are Novias) Valentina Azzati & Aina Lanas / Interpretació Aina Lanas, Miriam Salvador (Doble) / Disseny il·luminació Valentina Azzati / Disseny sonor Maguette Dieng / Vestuari Valentina Azzati
Coproducció Festival Hop, CC Drassanes / Agraïments BoliviaNow, CC Can Clariana, Edward Tamayo

Durada: 20 minuts

ESPAI DE DIÀLEG POST-FUNCIÓ moderat per Sandra Jurado, on es plantejaran un seguit de preguntes a les artistes per parlar de reptes, dificultats i motivacions de les dones a l’escena de les danses urbanes.
Sandra Jurado, ballarina de danses urbanes, pedagoga i mediadora comunitària va emprendre el 2015 el projecte “Median T la Danza” i va començar a treballar en l’àmbit socioartístic amb una especial mirada als feminismes, l’educació i la dansa. Actualment, és professora associada del Departament de Didàctiques Aplicades de la UB.