FLAMENC EMPÍRIC Dins el Cicle Flamenc Empíric

Compartir

LA FITXA ARTISTICA

Juan Carlos Lérida La seva trajectòria està marcada per un aprenentatge eclèctic que el ballarí i coreògraf ha cultivat des dels seus inicis. Als 3 anys va iniciar els seus estudis de dansa i flamenc i als 18 va començar amb l’art dramàtic i la dansa. Un any després Juan Carlos Lérida funda la seva primera companyia 2D1. Des d’aleshores la seva obra s’ha vist a escenaris de dins i fora de l’Estat. Intèrpret i coreògraf per a la directora Yoko Komatsubara; coreògraf i ballarí convidat de l’espectacle De amor y odio, de la companyia de Joaquín Cortés; codirector, intèrpret i creador dels muntatges Souvenir i La voz de su amo, de l’agrupació de Belén Maya, i director  del procés de creació de Sarab per a Increpación Danza. Recentment ha estrenat a Berlín la seva obra El arte de la guerra,aclamada per la crítica i el públic.

Belén Maya Va començar com a bailaora d’avantguarda extrema, geomètrica. En el seu ball no falten la pressa ni la radicalitat amb les quals va enlluernar el món a Flamenco (1995), la pel·lícula de Carlos Saura. No falta franquesa ni seducció. No falta ansietat, la descoberta com a forma desesperada contra el temps. Però Maya ha assumit els seus orígens i beu de la font de la bata de cola i de la melodia subtil. No li falta risc ni valentia, però en la seva darrera etapa hem assistit a la transformació de trapezista suïcida cap a equilibrista etèria.  La bata de cola ha estat en els darrers espectacles de Belén Maya (Fuera de los Límites, 2003; Dibujos, 2005;Souvenir, i La Voz de su Amo, 2007; els dos darrers en coproducció amb el Mercat de les Flors), l’instrument de la seva metamorfosi, la fugida cap endavant després d’haver imposat la delicada exquisidesa del Flamenc de Càmera.

Rocío Molina Nascuda a Màlaga el 1984. Amb només tres anys va començar en el món de la dansa i a partir d’aquest moment inicia la seva formació professional. El 2002 acaba la seva carrera al Real Conservatorio de Danza de Madrid i es gradua amb matrícula d’honor. Durant la seva trajectòria ha rebut nombrosos premis, destacant el premi a la millor ballarina del XI Certamen de Coreografía y Danza de Madrid el 2002; premis El Madroño y Venencia Flamenca el Mistela a la millor bailaora de flamenc al 2006 i el premi de la crítica Flamenco de Hoy a la millor bailaora revelació 2006.

Florencio Campo Inicia la seva formació a Santander i es trasllada a Madrid on completa la seva formació i comença la seva carrera com a professional. Entre d’altres, col·labora amb Antonio el bailarín, Marienma, Rafael Aguilar, Goyo Montero, Merche Esmeralda, José Granero, Susana Beltrami, Antonio Canales, Teresa Nieto… Com a coreògraf rep el seu primer premi al Certamen de Danza Española y Flamenco celebrat al teatre Albéniz de Madrid el 1993. Realitza encàrrecs per Rafael Amargo, Antonio Canales, Belén Maya, Ana Arroyo, Teresa Nieto, Ballet Nacional de España, Teatro de la Zarzuela… És membre fundador de la companyia madrilenya Arrieritos, on ha desenvolupat les seves facetes de ballarí i coreògraf en més de deu muntatges. A 13 Rosass’encarrega, juntament amb David Picazo, del guió i la direcció.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x