• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

L'ASSOCIATION FRAGILE / CHRISTIAN RIZZO

D’après une histoire vraie

31 d'octubre i 1 i 2 de novembre
 • Temporada

  2014-2015

 • Durada

  70'

 • Tarifa

  20€

 • Horari

  20:30h (diumenge 18 h)

 • Espai

Després d’assistir a una petita representació de diferents homes ballant una dansa folklòrica a Istambul, Rizzo es va sentir profundament emocionat. Ell es pregunta: “ha estat la seva dansa o el buit que han deixat en desaparèixer el que m’ha trasbalsat? Aquesta sensació m’acompanya des d’aleshores”.

A D’après une histoire vraie el coreògraf rememora l’emoció viscuda i la trasllada a l’escena amb vuit ballarins i dues bateries, imaginant un ball que sorgeix de les seves arrels folklòriques (concretament masculines i mediterrànies) per cercar una dansa col·lectiva sense signes d’identitat, sense la pertinença a un territori o a cap grup determinat. La música de les dues bateries es desenvolupa entre ritmes tribals i sonoritats de rock psicodèlic.

Christian Rizzo funda lʼassociation fragile l’any 1996 i presenta performances, objectes que dansen i obres coreogràfiques que alterna amb altres projectes o encàrrecs dels àmbits de la moda i les arts plàstiques. Des d’aleshores ha realitzat més de trenta produccions. Rizzo també imparteix classes regularment en escoles dʼart de França i d’altres països, així com en institucions dedicades a la dansa contemporània.

L’any 2013 crea D’après une histoire vraie per al Festival dʼAvinyó, on obté un gran èxit, i De quoi tenir jusqu’à l’ombre, una obra de la companyia LʼOiseau-Mouche (Roubaix). Al novembre del 2013 dirigeix Aïloviou, je l’écris comme je le prononce, de Didier Galas, per a la companyia Ensemble Lidonnes (creació per al festival Mettre en Scène 2013 de Rennes). Christian Rizzo ha estat guardonat amb el premi de coreografia de la SACD (Societat d’Autors i Compositors Dramàtics de França) 2013. L’any 2014 el coreògraf i Caty Olive creen especialment per al Ballet Nacional de Marsella la instal·lació vivent Ou pas.

Idea original, coreografia, escenografia i vestuari Christian Rizzo
Interpretació Fabien Almakiewicz, Yaïr Barelli, Massimo Fusco, Miguel García Llorens, Pep Garrigues, Kerem Gelebek, Filipe Lourenço, Roberto Martínez
Música original i interpretació Didier Ambact i King Q4

Producció L’association fragile
Coproducció Théâtre de la Ville, París; Festival d’Avinyó; Òpera de Lille; Centre de Desenvolupament Coreogràfic de Toulouse – Midi-Pyrénées; La Ménagerie de Verre, París; La Filature, Scène Nationale, Mulhouse; L’apostrophe, Scène Nationale de Cergy-Pontoise et du Val d’Oise; Centre Coreogràfic Nacional de Rillieux-la-pape / direcció Yuval Pick
Amb el suport Conseil Régional Nord-pas de Calais, conveni Institut Francès + Municipi de Lille, Associació Beaumarchais-SACD, Institut Francès en el marc del fons de producció CIRCLES

Creada el 2013 per a vuit ballarins i dos músics en viu al Festival d’Avinyó 2013


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.