22-25 abril 2010

COMPAGNIE KÄFIG Correria / Agwa

Compartir

L’ESPECTACLE

Correria i Agwa van néixer de la trobada entre Mourad Merzouki i onze joves ballarins de Rio de Janeiro a la Biennal de Dansa de Lió el 2006.

Els ballarins brasilers tenen les seves arrels a les favelas, i les seves històries particulars van commoure profundament el coreògraf de la companyia Käfig. A tots ells els movia la passió per la dansa i la ferma determinació de fer alguna cosa amb la seva vida arribant als altres.

Els ballarins dilueixen i barregen sense complexos hip-hop, capoeira, samba, música electrònica i bossa nova per bastir una dansa amb acrobàcies sorprenents, farcida d’energia i inventiva.

El programa està dividit en dues parts:

Correria (Corrent) ens endinsa en una cursa frenètica i intensa, com la que governa la nostra vida diària. Cossos, moviment i un espectacle que et farà perdre l’alè!

Agwa (Aigua) tracta d’aquest component vital dels nostres cossos, un recurs preciós —vital, fins i tot— que cal preservar i estalviar, i alhora un símbol de la renovació.

FITXA ARTÍSTICA

Correria
Creació 2010

Direcció artística i coreografia Mourad Merzouki, amb la col·laboració dels ballarins
Assistent coreografia Laurence Pérez
Interpretació Diego Alves Dos Santos Dieguinho, Leonardo Alves Moreira Leo, Cleiton Luiz Caetano De Oliveira, Aguinaldo De Oliveira Lopes Anjo, Cristian Faxola Franco Faxola, Geovane Fidelis Da Conceição, Diego Gonçalves Do Nascimento LeitãoWhite, Aldair Junior Machado Nogueira Al Franciss, Wanderlino Martins Neves Sorriso, Jose Amilton Rodrigues Junior Ze, Alexsandro Soares Campanha Da Silva Pitt
Arranjaments musicals AS’N
Il·luminació Yoann Tivoli
Escenografia Mourad Merzouki, Benjamin Lebreton
Vestuari Delphine Capossela
Vídeo Charles Carcopino
Durada 30 minuts

Producció Companyia Käfig / Centre Chorégraphique National de Créteil i de Val-de-Marne
Coproducció Espace Albert Camus de Bron
Amb el suport Studio de la Maison des Arts de Créteil

Agwa
Creació 2008

Direcció artística i coreografia Mourad Merzouki 
Assistent Kader Belmoktar
Intèrprets Diego Alves Dos Santos Dieguinho, Leonardo Alves Moreira Leo, Cleiton Luiz Caetano De Oliveira, Aguinaldo De Oliveira Lopes Anjo, Cristian Faxola Franco Faxola, Geovane Fidelis Da Conceição, Diego Gonçalves Do Nascimento LeitãoWhite, Aldair Junior Machado Nogueira Al Franciss, Wanderlino Martins Neves Sorriso, Jose Amilton Rodrigues Junior Ze, Alexsandro Soares Campanha Da Silva Pitt
Direcció musical AS’N
Il·luminació Yoann Tivoli
Escenografia Mourad Merzouki, Benjamin Lebreton
Vestuari Angèle Mignot
Durada 30 minuts

Producció
 Companyia Käfig
Coproducció Biennal de la Dansa de Lió, Espace Albert Camus de Bron
Amb el suport Nouveau Théâtre du 8ème, Lió; Centre Coreogràfic de Rio de Janeiro; Consolat de França a Rio de Janeiro

Agraïments a Guy Darmet

La Compagnie Käfig/Centre Chorégraphique National de Créteil i de Val-de-Marne està subvencionada per la Direction Régionale des Affaires Culturelles d’Ile-de-France – Ministère de la Culture et de la Communication, le Conseil Général du Val-de-Marne i la Ville de Créteil. Rep la subvenció de la Fondation BNP Paribas i el suport de Culturesfrance per a les seves gires internacionals.

LA COMPANYIA

La companyia Käfig va començar les seves representacions l’any 1997 de la mà de Mourad Merzouki, reconegut per ser el gran renovador del llenguatge del hip hop, transcendint-lo en les vessants coreogràfica, escenogràfica i estètica. El treball de Merzouki sempre ha estat a prop de las denúncies socials i ha volgut allunyar el hip hop del seu context de marginalitat, evitant els estereotips socials.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2009-2010

22-25 abril 2010

Més informació

www.kafig.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x