Del 12 al 15 de novembre de 2009

IN THE SPIRIT OF DIAGHILEV Coreografies de Sidi Larbi Cherkaoui, Javier De Frutos, Russell Maliphant, Wayne McGregor

Compartir

L’ESPECTACLE

Sadler’s Wells amb In the Spirit of Diaghilev, proposa quatre de quatre artistes que acostumen a treballar en aquest centre productor de dansa: Wayne McGregor, Russell Maliphant, Sidi Larbi Cherkaoui i Javier De Frutos ens ofereixen les seves aproximacions a l’esperit i els ideals dels Ballets Russos. Són artistes que han portat l’art de la coreografia fins al segle xxi. I ara reten homenatge als Ballets de Serge Diaghilev, que van redefinir la dansa del segle xx.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografies i direcció Sidi Larbi Cherkaoui, Javier De Frutos, Russell Maliphant, Wayne McGregor
Música Andy Cowton, Debussy, Ravel, Nitin Sawhney, Ólafur Arnalds
Escenografia i vestuari Hussein Chalayan, Es Devlin, Moritze Junge, Katrina Lindsay, Jane Wilson, Louise Wilson
Il·luminació Adam Caree, Lucy Carter, Michael Hulls

Producció Sadler’s Wells
Coproducció Mercat de les Flors, Teatre Nacional de Catalunya, Théâtre National de Chaillot, Monaco Dance Forum, Opéra de Dijon i Grand Théâtre Luxembourg

LA COMPANYIA

Cent anys després de la creació dels Ballets Russos, evoquem l’essència d’aquesta companyia històrica i innovadora. In the Spirit of Diaghilev vol endinsar-se en l’esperit pioner del ballet, en el seu agut sentit de la modernitat i en la seva voluntat de transcendir gèneres i convencions, però sense intentar reconstruir els ballets de l’època. Ballet contemporani de qualitat amb l’esperit d’una de les companyies clàssiques del món de la dansa.

Els Ballets Russos, sens dubte, van anar més enllà de les convencions preestablertes per crear-ne de noves. La companyia, creada l’any 1909 per l’empresari Diaghilev, va esdevenir centre de creació gràcies a les col·laboracions d’un grup reduït d’artistes, reunit amb el compromís d’elevar el ballet a la categoria d’art dotant-lo d’una identitat artística moderna. De caràcter bàsicament experimental, va comptar a més amb la col·laboració de personalitats del món de l’art visual com ara Picasso i Matisse, que van treballar amb compositors, coreògrafs i ballarins com Nijinsky o Pavlova

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

Del 12 al 15 de novembre de 2009

Més informació

www.rmcompany.co.uk
www.randomdance.org

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x