• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LUCINDA CHILDS I PHILIP GLASS

Constel·lació LUCINDA CHILDS: Dance

Del 2 al 4 de març
ESPECTACLE PASSAT

Interpretació BALLET DE L’OPÉRA DE LYON

Aquesta peça es considera un dels punts culminants de la dansa postmoderna, un corrent minimalista que despulla la dansa del virtuosisme per confiar només en el llenguatge intrínsec del cos. Primera gran col·laboració de Lucinda Childs amb el compositor Philip Glass, Dance va ser la seva primera gran obra; interpretada per disset ballarins, la dansa i la música formen un flux en el qual, en paraules de Childs, l’espectador «desitja introduir-se». A l’escenari es projecta alhora la pel·lícula original de Sol LeWitt (que s’ha tornat a rodar especialment amb els ballarins del Ballet de l’Opéra de Lyon), la qual cosa produeix una escissió hipnòtica entre l’escenari i el fons.

Lucinda Childs, nascuda a Nova York, va començar la seva carrera al Judson Dance Theatre el 1963. El 1973 va formar la seva pròpia companyia, amb la qual ha creat més de cinquanta obres. Des de 1981, ha coreografiat més de trenta obres per a grans companyies, com ara el Ballet de l’Opéra de París, Els Ballets de Montecarlo, el Ballet de l’Opéra de Lyon, el Pacific Northwest Ballet, el Ballet de l’Opera de Berlín o la White Oak Dance Company de Baryshnikov, i per a teatres com l’Opera de Los Angeles, l’Ópera del Rhin o La Monnaie de Brussel·les. Les seves coreografies són conegudes pels seus moviments minimalistes i les complexes transicions, transformant els moviments més lleus en intricades obres mestres coreogràfiques.

El Ballet de l’Opéra de Lyon inicia una nova etapa sota l’impuls de la seva directora, Julie Guibert. Amb més de 100 peces de repertori, el Ballet continua la seva tasca d’identificació de nous territoris en la creació contemporània, mantenint alhora l’exigència de les grans partitures coreogràfiques. És el cas de coreògrafs com William Forsythe, a qui se li ha donat carta blanca, Anne Teresa de Keersmaeker, Mats Ek o Pina Bausch. El Ballet perpetua la seva tradició de companyia de formació clàssica bolcada en la dansa contemporània i atorga un espai particular a les col·laboracions transdisciplinàries —en particular, la música i les arts plàstiques-.

Coreografia Lucinda Childs / Música Philip Glass © 1979 Dunvagen Music Publishers Inc. / Vestuari A. Christina Giannini / Il·luminació Beverly Emmons / Disseny original de la pel·lícula Sol LeWitt / Pel·lícula rodada de nou per Marie-Hélène Rebois de manera idèntica a l’original amb els ballarins del Ballet de l’Opéra de Lyon / Operadors de càmera Hélène Louvart; guió Anne Abeille; edició Jocelyne Ruiz / Efectes especials Philippe Perrot

Conversa post-funció: divendres 3 de març. Conducció: Bàrbara Raubert (periodista i professora d’Història de la dansa)

Sessió d’introducció a l’espectacle ‘UNA HORA ABANS’ de la funció: dissabte 4 de març amb Àngels Margarit (coreògrafa i directora del Mercat de les Flors)

Gaudeix d’un 30% de descompte en la compra de la teva entrada adquirint el PACK Lucinda Childs aquí!