Del 2 al 4 de març

LUCINDA CHILDS I PHILIP GLASS Constel·lació LUCINDA CHILDS: Actus…+ Dance

Compra la teva entrada

Compartir

Interpretació BALLET DE L’OPÉRA DE LYON

Presentem la peça DANCE, creada per Lucinda Childs i interpretada pel Ballet de l’Opéra de Lyon, acompanyada del solo de recent creació de Childs, ACTUS… en un programa doble de 65 minuts de durada.

ACTUS…
Vaig treballar en estreta col·laboració amb Noellie Conjeaud al Ballet de l’Opéra de Lyon com a coreògrafa de DANCE i de La Grande Fugue. La vaig escollir per reemplaçar-me en el solo de la pel·lícula DANCE de Sol LeWitt, creada el 1979. Estic molt feliç de crear Actus… per a ella, amb una versió per a piano de la cantata sagrada Actus Tragicus de Johann Sebastian Bach, que està inspirada en el desig humà de trobar significat en esdeveniments caòtics. El solo, que ret homenatge a la increïble valentia del poble ucranïnès, es presenta aquí amb alguns extractes de les meves obres en silenci (Lucinda Childs, desembre de 2022).

Coreografia i concepte Lucinda Childs /Col·laboració i interpretació Noëllie Conjeaud / Vestuari Bruno de Lavenère / So i il·luminació els equips del Ballet de l’Opéra de Lyon / Música Actus Tragicus Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit BWV 106 – Mouvement Sonatina – 2’33 – Album Allusions and beyond Piano Duo Takahashi Lehmann versió per a piano a 4 mans – J.S BACH

DANCE
Aquesta peça es considera un dels punts culminants de la dansa postmoderna, un corrent minimalista que despulla la dansa del virtuosisme per confiar només en el llenguatge intrínsec del cos. Primera gran col·laboració de Lucinda Childs amb el compositor Philip Glass, Dance va ser la seva primera gran obra; interpretada per disset ballarins, la dansa i la música formen un flux en el qual, en paraules de Childs, l’espectador «desitja introduir-se». A l’escenari es projecta alhora la pel·lícula original de Sol LeWitt (que s’ha tornat a rodar especialment amb els ballarins del Ballet de l’Opéra de Lyon), la qual cosa produeix una escissió hipnòtica entre l’escenari i el fons.

Lucinda Childs, nascuda a Nova York, va començar la seva carrera al Judson Dance Theatre el 1963. El 1973 va formar la seva pròpia companyia, amb la qual ha creat més de cinquanta obres. Des de 1981, ha coreografiat més de trenta obres per a grans companyies, com ara el Ballet de l’Opéra de París, Els Ballets de Montecarlo, el Ballet de l’Opéra de Lyon, el Pacific Northwest Ballet, el Ballet de l’Opera de Berlín o la White Oak Dance Company de Baryshnikov, i per a teatres com l’Opera de Los Angeles, l’Ópera del Rhin o La Monnaie de Brussel·les. Les seves coreografies són conegudes pels seus moviments minimalistes i les complexes transicions, transformant els moviments més lleus en intricades obres mestres coreogràfiques.

El Ballet de l’Opéra de Lyon inicia una nova etapa sota l’impuls de la seva directora, Julie Guibert. Amb més de 100 peces de repertori, el Ballet continua la seva tasca d’identificació de nous territoris en la creació contemporània, mantenint alhora l’exigència de les grans partitures coreogràfiques. És el cas de coreògrafs com William Forsythe, a qui se li ha donat carta blanca, Anne Teresa de Keersmaeker, Mats Ek o Pina Bausch. El Ballet perpetua la seva tradició de companyia de formació clàssica bolcada en la dansa contemporània i atorga un espai particular a les col·laboracions transdisciplinàries —en particular, la música i les arts plàstiques-.

Coreografia Lucinda Childs / Música Philip Glass © 1979 Dunvagen Music Publishers Inc. / Intèrprets Dance I: Anna Romanova, Jacqueline Bâby, Chiara Paperini, Eleonora Campello, Brendan Evans, Edi Blloshmi, Raúl Serrano Núñez, Leoannis Pupo-Guillen. Dance II: Noëllie Conjeaud. Dance III: Marie Albert, Katrien De Bakker, Abril Díaz, Jackson Haywood, Lore Pryszo, Marco Merenda, Erik Sosa Sánchez, Giacomo Todeschi. Cover: Merel Van Heeswijk + Yan Leiva / Concepció original de la pel·lícula Sol LeWitt / Pel·lícula rodada de nou el 2016 per Marie-Hélène Rebois de manera idèntica a l’original amb els ballarins del Ballet de l’Opéra de Lyon / Operadors de càmera Hélène Louvart; guió Anne Abeille; edició Jocelyne Ruiz; efectes especials Philippe Perrot / Vestuari A. Christina Giannini / Il·luminació Beverly Emmons

Amb la col·laboració de

Conversa post-funció: divendres 3 de març. Conducció: Bàrbara Raubert (periodista i professora d’Història de la dansa)

Sessió d’introducció a l’espectacle ‘UNA HORA ABANS’ de la funció: dissabte 4 de març amb Àngels Margarit (coreògrafa i directora del Mercat de les Flors) i Bàrbara Raubert

Gaudeix d’un 30% de descompte en la compra de la teva entrada adquirint el PACK Lucinda Childs aquí!

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x