• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LIA RODRIGUES

CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES + BRASIL NEXT: Furia

Del 27 al 29 d’abril
ESPECTACLE PASSAT

Fúria ofereix una visió molt violenta i descarnada de la societat brasilera, una societat racista, homòfoba i sexista d’un Brasil ara governat per l’extrema dreta. Lia Rodrigues vol fer palès un moment dur amb l’ànim d’ajudar a despertar consciències, un món aclaparat per imatges espantoses, per imatges lluminoses, travessat per multitud de preguntes sense resposta i esquinçat per contrastos i paradoxes. Un món de fúria.

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els dotze mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant catorze anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

Des de 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i l’octubre de 2011 es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no només s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinèrgia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

Creació Lia Rodrigues / Ballada i creada en estreta col·laboració amb Leonardo Nunes, Carolina Repetto, Valentina Fittipaldi, Andrey da Silva, Larissa Lima, Ricardo Xavier, Joana Lima, David Abreu, Matheus Macena, Tiago Oliveira, Raquel Alexandre / Col·laboració Felipe Vian, Karoll Silva, Clara Cavalcante / Assistent a la creació Amalia Lima / Dramatúrgia Silvia Soter / Col·laboració artística i imatges Sammi Landweer
Agraïments Zeca Assumpçao, Inês Assumpçao, Alexandre Seabra, Mendel
Producció Chaillot – Théâtre national de la Danse (Paris), Festival d’Automne (Paris), le CENTQUATRE-PARIS, MA scène nationale (Montbéliard), Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt am Main) im Rahmen des Festivals Frankfurter Position 2019, Kunstenfestivaldesarts (Brüssel), Teatro Municipal do Porto, Festival DDD – dias de dança (Porto, Matosinhos, Gaia), Theater Freiburg, Muffatwerk (München), Lia Rodrigues Companhia de Danças / Amb el support Fondation d’entreprise Hermès part of the program “New Settings” and Redes da Maré – Centro de Artes da Maré (Rio de Janeiro).

Lia Rodrigues és artista associada a Chaillot – Théâtre national de la Danse i a Centquatre Paris.

Sessió d’introducció a l’espectacle ‘UNA HORA ABANS’ de la funció: dissabte 29 d’abril

Conversa post-funció: divendres 28 d’abril

Gaudeix d’un 30% de descompte en la compra de la teva entrada adquirint el PACK Lia Rodrigues aquí!