20 i 21 de maig

ROCÍO MOLINA CIUTAT FLAMENCO 2017: Caída del Cielo

Comprar entrada

Compartir

El flamenco que proposa Rocío Molina a Caída del cielo té alguna cosa d’essencial. Aprofundeix en les seves arrels i al mateix temps, amb llibertat, l’enfronta i el fa topar amb altres llenguatges i amb altre maneres  d’entendre l’escena; conscient que el flamenco és una expressió lliure i de llibertat, i que no pot ni ha de ser domesticat.

Aquesta obra és un viatge, un descens. Assistim al recorregut d’una dona, guiada pel seu baile, que és intuïció i matèria, a través de llums i ombres, i amb ella ens precipitem en el silenci, la música i el soroll en territoris desconeguts. Davant nostre: allò palpable i allò que existint s’oculta normalment davant dels nostres ulls es materialitza en el cos de Rocío Molina. Balla i estableix una relació diferent amb el terra i tens la sensació que el seu baile neix entre els seus ovaris i aquest terra que trepitja. I així el seu baile es converteix en la celebració de ser dona.

Aquest descens o caiguda és el viatge sense retorn d’una dona, però Rocío Molina no ens condueix cap a la imatge invertida d’El ángel caído, com li va passar a Dante a la seva Comèdia, sinó que ens porta a un espai de profunda llibertat.

En definitiva, aquesta obra és el viatge o descens o trànsit d’una dona des d’un cos en equilibri a un cos que celebra ser dona, immers en el sentit tràgic de la festa.

Coreògrafa i bailaora iconoclasta, Rocío Molina ha creat un llenguatge propi basat en la tradició reinventada d’un flamenco que respecta les seves essències i s’abraça a les avantguardes. Premio Nacional de Danza l’any 2010, artista associada del Teatre Nacional de Chaillot de París des de 2015 i Premio Max 2015 a la millor coreografia per Bosque Ardora, Molina és una de les artistes espanyoles amb més projecció internacional.

Un espectacle de Rocío Molina / Co-direcció artística, coreografia i direcció musical Rocío Molina / Co-direcció artística, dramatúrgia, espai i il·luminació Carlos Marquerie /  Composició música original Eduardo Trassierra / Col·laboració a la composició musical José Ángel Carmona, José Manuel Ramos “Oruco” i Pablo Martín Jones / Ajuda a entendre el terra de baile flamenco Elena Córdoba / Disseny  vestuari Cecilia Molano / Realització de vestuari López de Santos, Maty i Rafael Solís / Fotografia Pablo Guidali
ELENC Rocío Molina baile / Eduardo Trassierra guitarres / José Ángel Carmona cante i baix elèctric / José Manuel Ramos “Oruco” compàs i percussions / Pablo Martín Jones bateria, percussions i electrònica / Antonio Serrano Direcció tècnica i il·luminació / Javier Álvarez so / Reyes Pipio regidoria / Magdalena Escoriza ajudant de producció / Loïc Bastos direcció executiva
Agraïments a Emilio Belmonte per la seva passió i discreció, i a Rosario “La Tremendita” per la seva ajuda i savis consells.
Acompanyats pel cel de Carmen Amaya, Camarón de la Isla, Enrique Morente i Paco de Lucía.
Producció Danza Molina S.L / Theatre National de Chaillot (París) / Amb la col·laboració INAEM
Rocío Molina és artista associada del Théâtre National de Chaillot (París)

 

Actualitat

Itinerari

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2016-2017

20 i 21 de maig

20 h (dg 18 h)

Sala MAC

22 €

Durada: 80 minuts aprox

Més informació

‘Los de pies en flamas’, per Víctor Molina i Bàrbara Raubert al blog

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x