divendres 20 de maig

EL JUNCO, DAVID PALOMAR, ROBERTO JAÉN CIUTAT FLAMENCO 2016: Compare

compra entrades

Compartir

La sala Carmen del Mercat de les Flors es converteix en l’espaid’un laboratori per a l’experimentació, un punt de trobada on artistes consolidats o joves poden exposar les seves idees més recents. Territori fràgil on un públic respectuós pot tenir el privilegi únic i irrepetible de transitar per camins altament sensibles.

El Junco Baile
David Palomar Cante
Roberto Jaén Palmes i cante

EL JUNCO
Juan José Jaén Arroyo ‘El Junco’ va néixer a Cadis. Des dels 8 anys està als escenaris al costat de grans artistes del flamenco, com Adela la Chaqueta, Alfonso Gaspar, Chano Lobato, Tio Gineto, Marianita Cornejo, Juan Villar, Rancapino i altres.

El 1996 entra a la companyia de Cristina Hoyos, on fa papers principals a nombrosos espectacles. Quan Cristina Hoyos passa a dirigir el Ballet Flamenc d’Andalusia, ell s’incorpora com a ballarí solista i ajudant de coreografia fins a 2007, participant en els espectacles Viaje al Sur i Romancero Gitano, amb els quals recorre els millors escenaris del món, a més d’obtenir el premi Max 2008 com a millor intèrpret masculí de dansa pel seu treball a Romancero Gitano.

El 2007 presenta el seu primer espectacle en solitari, Junquerías, i el 2009 el segon, Por un sueño, sota la direcció de Javier Marín. El 2011 estrena Mirando al pasado, un homenatge al ball i l’escola sevillana. Des de fa anys compagina gires amb els seus propis espectacles, col·laboracions amb diversos artistes i cursos arreu del món, amb actuacions als millors tablaos d’Espanya.

DAVID PALOMAR
Nascut a Cadis, David Palomar comença la seva carrera com a cantaor el 1998 a la companyia del bailaor Javier Barón. Ha cantat per a les companyies de baile flamenco de Carmen Cortés i de Javier Latorre així com per a les artistes japoneses Shoji Kojima i Yoko Komatsubara, fent nombroses gires per Japó. Ha actuat arreu del món amb la companyia de Paco Peña. Però el seu pas per la companyia de Cristina Hoyos marca un abans i un després en la seva carrera com a cantaor. Cristina es converteix en la seva mestra dins i fora dels escenaris.

Acompanya concertistes com Vicente Amigo, Gerardo Núñez i Chano Domínguez, i a artistes de la seva generació com Farruquito, Jairo Barrul, Ángeles Gabaldón, Mercedes Ruiz, Rosario Toledo, El Junco, Juan Ogalla, Andrés Peña, Daniel Navarro o Joselito Romero, entre d’altres. Col·labora amb figures de la música popular com Lluís Llach, Pasión Vega, Alejandro Sanz i Javier Ruibal. Té publicats tres treballs discogràfics: Trimilenaria (2008), La Viña: Cantón Independiente  (2010), Denominación de origen (2015); en els que el seu major compromís és la recuperació de l’escola gaditana del cante.

ROBERTO JAÉN
Nascut i criat a Cadis, va començar el seu camí professional en el flamenc a l’edat de 16 anys en penyes flamenques i nombrosos festivals com palmero, amb artistes com Antonio Reyes, Mariana Cornejo, Carmen de la Jara, Chano Lobato, Rancapino, Encarna Anillo i Pere Cintes, entre d’altres.

Ha acompanyat com palmero i percussionista a balladors com El Junco, Mª José Franco, Susana Casas o Daniel Navarro. El 2005 entra a formar part del Ballet Flamenc d’Andalusia dirigit per la bailaora Cristina Hoyos, passant pels millors teatres del món durant sis anys.

Actualment treballa com a percussionista al tablao flamenc El Arenal de Sevilla, compartint escenari amb prestigiosos guitarristes com Ramón Amador i els germans Iglesias; cantaores com Rafael de Utrera, Pepe de Pura, Maria Vizárraga, Angelita Montoya, Herminia i La Tana; i bailaores com Rafael Campallo, Manuela Rius, Lucia ‘La Piñona’, Jesús Carmona, Pepe Torres i Ana Morales, entre d’altres.

 

Per més informació www.ciutatflamenco.com

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2015-2016

divendres 20 de maig

19 h, 19:30 h i 20 h

Sala El Carmen

10 € per pase

Més informació

Més info

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x