dissabte 21 de maig

PALOMA FANTOVA I SABÚ PORRINA CIUTAT FLAMENCO 2016: Diálisis

Compartir

Aquest laboratori serà un espai per a l’experimentació, un punt de trobada on artistes consolidats o joves poden exposar les seves idees més recents. Territori fràgil on un públic respectuós pot tenir el privilegi únic i irrepetible de transitar per camins altament sensibles.

PALOMA FANTOVA
La bailaora gaditana Paloma Fantova  deu la seva passió pel flamenco al seu pare, el guitarrista Manuel Fantova. Amb només 7 anys d’edat debuta a l’espectacle Bailaor y Raíz d’Antonio Canales. Amb 9 anys balla amb Farruquito i la seva família a l’homenatge a Farruco i actua com a bailaora principal a la companyia d’Antonio El Pipa a l’espectacle Generaciones. Amb 10 anys ja treballa amb la companyia España Baila. Viatja a Japó, on posa en marxa les coreografies per a bailaoras japoneses de l’espectacle de Manuela Carrasco. El 2011 Joaquín Cortés compta amb ella com a artista convidada per a la seva obra Calé i participa a l’espectacle homenatge a Carmen Amaya El ritmo de las olas, dirigit per José Luis Ortiz Nuevo.

El 2012 presenta el seu primer espectacle Sensibilidades, amb el qual gira per Amèrica, i fa també la seva presentació a la Bienal de Flamenco de Sevilla al cicle El Flamenco Que Viene. Comença a col·laborar amb artistes com Manolo Carrasco, Rafael Amargo i especialment amb Tomatito, com a única bailaora del seu espectacle Soy Flamenco fins a 2015.

El 2013 presenta al Ciclo Flamenco viene del Sur el seu espectacle Estado Puro, pel qual rep el Premio de la Venencia del Festival de la Mistela (Sevilla). Al costat de les bailaoras Pastora Galván i Karime Amaya protagonitza l’espectacle Con Carmen Amaya en la memoria, produït per la Fundación El Cordobés de Barcelona. El 2014 torna a la Bienal de Flamenco de Sevilla al costat de Karime Amaya i Jesús Carmona amb l’espectacle Cuerpo, mente, alma. També participa a l’espectacle Flamenco Universal de Pepe Habichuela i Jorge Pardo, estrenat a la seu de la UNESCO a París.

SABÚ PORRINA
Sabú Suárez Escobar, percussionista madrileny conegut com a Sabú Porrina, va néixer en el si d’una de les dinasties del flamenco més populars: els Porrina. Fill del cantaor Ramón el Portugués i nét de Porrina de Badajoz, el petit de la saga dels Porrina conserva una gran escola iniciada pels seus germans Ramón i el Piraña.

Va començar a tocar amb 14 anys al costat d’Antonio Canales en una gira al Japó. Des d’aleshores, ha col·laborat amb grans artistes com Sara Baras, Joaquín Cortés, Tomatito, Farruquito, Potito, Duquende, Alejandro Sanz, Diego el Cigala, Alicia Keys, Bebo Valdés i el gran mestre Paco de Lucía. Sens dubte, una intensa carrera musical a la qual li queda encara molt recorregut.

Paloma Fantova, baile
Sabú Porrina, percussió

 

Per més informació www.ciutatflamenco.com

 

Fragment obra anterior : “Homenaje a El Güito”de PALOMA FANTOVA

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2015-2016

dissabte 21 de maig

21 h

Vestíbul Mercat

Entrada lliure

Més informació

Més info

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x