Al Cante- espectacle de Juan Carlos Lérida dins del festival Ciutat Flamenco 2015 - Mercat de les Flors, Dansa i Moviment

Dissabte, 23 de maig

JUAN CARLOS LÉRIDA amb Niño de Elche @cat CIUTAT FLAMENCO 2015: Al Cante

Compartir

Un cantaor al buit. Lloc on contemplar i consolidar-se. Utilitzant com a referències els estàndards del cante a la història del flamenco i fent servir l’abstracció i la repetició com a eines de creació, el bailaor i coreògraf Juan Carlos Lérida, juntament amb el cantaor Niño de Elche, fracciona o descompon el baile i el cante en els seus elements. Lérida se cita a l’escenari (o sigui, la lluna) amb el Niño de Elche, cantaor flamenco que, barrejant coneixement i curiositat artística, fa créixer els llenguatges del cante, i amb David Montero, actor, escriptor i director que porta anys desenvolupant un diàleg molt fèrtil amb el flamenco. Després d’un primer conjunt d’obres centrades en el toque (guitarra), amb diferents acostaments desembocats en un espectacle, Lérida arriba al Mercat de les Flors amb la segona part d’aquest tríptic al voltant dels tres elements del llenguatge flamenco, aquesta vegada, centrat en el cante.

Bailaor, coreògraf i pedagog del flamenco, Juan Carlos Lérida acumula una trajectòria artística de més de vint anys als escenaris. Després de formar-se a Sevilla amb directors i coreògrafs de diversos perfils, el 1996 es va traslladar a Barcelona, on va coincidir amb la coreògrafa i pedagoga Mercedes Boronat. Des de l’any 2002 és convidat com a professor de Flamenco, Dansa Contemporània i Composició a l’Institut del Teatre de Barcelona, així com en diferents punts d’Europa, on és convidat a impartir tallers d’improvisació i composició de flamenco. Durant aquests darrers deu anys ha participat en més d’una desena de projectes, destacant la seva pròpia obra coreogràfica titulada El Arte de la Guerra, estrenada al Festival de Flamenco de Berlín el 2006 i aclamada per la crítica i el públic. Ha estat creador i comissari del cicle Flamenco Empírico des de l’any 2009.

Situat a la fina línia que separa les etiquetes  més utilitzades a  les arts escèniques, Juan Carlos Lérida se’ns presenta com un artista de flamenco empíric, un professional que navega entre disciplines ja fa temps en sinèrgia lògica per a molts. La investigació com a premissa, els acostaments lents i pausats a diferents aspectes de la creació, a través de la improvisació, la metodologia o la pedagogia, posant el punt d’atenció sobre detalls subtils i llenguatges compartits.

Intèrprets Juan Carlos Lérida, Niño de Elche i David Montero
Direcció i coreografia Juan Carlos Lérida
Dramatúrgia and Lector in fábula David Montero
Il·luminació i vídeo Marc Lleixà
Escenografia i vestuari Andrés González
Producció Danilo Pioli
Fotografia Jordi Font, Daniel Karsch

Coproducció Asoc. Flamenco Empírico & Tanzhaus Nrw (Düsseldorf)


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

Dissabte, 23 de maig

20:00h

Sala PB

12€

Durada: 1h

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x