22 al 25 gener 2009

BILL T. JONES / ARNIE ZANE DANCE COMPANY Chapel/Chapter

Compartir

L’ESPECTACLE

La peça multimèdia Chapel/Chapter, guardonada el 2007 amb un premi Bessie, explora la distància incòmoda que han creat les inquietants i de vegades incomprensibles notícies generades per aquesta era saturada d’informació que ens ha tocat viure. Mitjançant la narració de tres històries diferents i una espectacular escenografia de vídeo es crea una experiència íntima entre públic i companyia, en el que acaba resultant una obra rigorosa i alegre, tràgica i tanmateix encoratjadora. La música de l’espectacle, original del compositor americà d’origen haitià Daniel Bernard Roumain, combina i juxtaposa en viu hip-hop, madrigals, cançons populars i cants gregorians. La dansa hi respon amb moviments agressius i formals que s’expressen en un espai que evoca les catedrals gòtiques. El resultat és una obra d’art incategoritzable, una peça que The New York Times qualifica d’«experiència fascinant».

LA FITXA ARTISTICA

Director artístic Bill T. Jones Directora executiva Jean Davidson Ajudant de direcció artística Janet Wong Intèrprets (La companyia) Antonio Brown, Asli Bulbul, Peter Chamberlin, Leah Cox, I-Ling Liu, Shayla-Vie Jenkins, LaMichael Leonard, Erick Montes, Paul Matteson, Jamyl Dobson Coreografia Bill T. Jones amb Janet Wong i membres de la companyia Escenografia Bjorn G. Amelan Disseny d’il·luminació Robert Wierzel Disseny de vídeo Janet Wong Disseny de so Sam Crawford Disseny de vestuari Liz Prince Dramatúrgia Jim Lewis Text original Maija Garcia, Daniel Bernard Roumain (DBR), Charles Scott i Andrea Smith Veu infantil Uchenna Enwezor Director de producció Bob Bursey Supervisor d’il·luminació Laura Bickford Director de producció escènica Kyle Maude Mànager companyia Kristi Wood Supervisor de so Sam CrawfordDirector tècnic Eric Launer Chapel/Chapter ha estat possible gràcies al programa d’encàrrecs de la Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company, “Partners in Creation” i als patrocinadors següents: Fundació Argosy, Abigail Congdon i Joe Azrack, Eleanor Friedman, Ruth i Stephen Hendel, Ellen Poss, Marcia Radosevich i Carol H. Tolan. Suport a l’encàrrec i el muntatge: Harlem Stage/Aaron Davis Hall, Inc., en el marc de la sèrie WaterWorks

LA COMPANYIA

La companyia Bill T. Jones / Arnie Zane Dance Company va saltar a l’escena internacional l’any 1983 després d’uns anys de redefinició del que va ser el projecte inicial. Ho va fer amb l’estrena mundial a la Brooklyn Academy of Music de la peça Intuitive Momentum, que comptava amb la participació del llegendari bateria Max Roach. Des d’aleshores, ha actuat a més de dues-centes ciutats i trenta països, com ara Alemanya, Austràlia, Brasil, Canadà, França, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, el Regne Unit, la República Txeca i Sud-àfrica. Actualment, aquesta companyia de Harlem formada per deu ballarins és reconeguda arreu del món com una de les forces més innovadores i poderoses del món de la dansa moderna.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

22 al 25 gener 2009

Més informació

www.billtjones.org

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x