• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

PALOMA MUÑOZ

CÈL·LULA #5: La Quijá

Del 3 al 6 d’octubre
Popup - Descomptes

El nou projecte CÈL·LULA del Mercat el du a terme la coreògrafa Paloma Muñoz. El punt de partida de la peça és la imatge d’un paisatge devastat, aspre i sec, alhora que la necessitat de tornar als orígens i al cos com a motor de la creació amb la intenció de buscar la poesia en els cossos en moviment. Es tracta d’una travessia cap a l’interior, cap a la substància que resideix en els ossos i així ballar des de la medul·la, de tornar al cos no sols com a individu sinó com a col·lectiu, en la cerca d’una trobada personal i compartida.

Paloma Muñoz, coreògrafa i ballarina, ha treballat amb companyies com IT Dansa, Metros, Ramon Oller, Thomas Noone Dance i Norrdans. Té la seva pròpia companyia, Siberia, i és artista resident al Mercat de les Flors, per les temporades 2024/2025 i 2025/2026. Tanmateix, és coreògrafa convidada en companyies internacionals de països com Alemanya, Suïssa i Itàlia. També realitza projectes audiovisuals que van des de la videodansa fins a la direcció coreogràfica de pel·lícules.

Direcció i coreografia Paloma Muñoz / Ballarins Alejandro Fuster, Blanca Tolsá, Amanda Rubio (repetidora), Edoardo Brovardi, Wilchaan Roy, Jacob Gómez, Joan Ferré, Marta Santacatalina, Paula Parra, Lara Miso / Disseny espai sonor Alejandro da Rocha / Disseny espai escènic  CUBE bz. / Disseny vestuari  Miguel Peñaranda / Assistent direcció Muntsa Roca / Acompanyament artístic de veu Paco Contreras (Niño de Elche)
Producció pròpia del Mercat de les Flors.

La Fundació Banc Sabadell FBS col·labora amb el programa d’artistes associats i residents del Mercat de les Flors.

El projecte CÈL·LULA #5 és part del II Pla d’impuls de la dansa de Catalunya 2023-2026, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC), l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya (ACPDC) i el Mercat de les Flors, que compta amb la col·laboració del Consorci Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals, l’Especial Dansa – Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.

Aquest pla d’impuls consta de 9 mesures específiques que tenen per objectiu incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, crear ocupació de qualitat, fomentar la capacitació professional, i promoure una major difusió de la dansa i les arts del moviment en l’esfera pública.

Un projecte de:      Amb el suport de: