• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

NÚRIA GUIU & INGRI FIKSDAL

CÈL·LULA 4: Supermedium

Del 24 al 28 de gener
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • CONVERSA POSTFUNCIÓ:

    Dv 26 de gener amb artista resident Núria Guiu

Supermedium és una versió de gran format inspirada en Medium, solo que les dues coreògrafes van crear el 2022 i que va obrir la temporada 2023-24. En la història de la dansa fins l’actualitat hi ha diferents aproximacions a l’encarnació d’allò virtual o invisible. Les bruixes o mèdiums han estat sempre dones associades al marge de la societat i amb súperpoders. Núria Guiu estarà acompanyada, en aquest nou treball per a CÈL·LULA 4, per la coreògrafa noruega Ingri Fiksdal.

A Supermedium, les ballarines són el mitjà a través del qual es canalitzen danses que provenen de diferents temps i espais, esdevenint així un canal que connecta el temps passat, present i futur. A través d’accions d’invocació, possessió i exorcisme de moviments, la performance es converteix en una ficció especulativa sobre els coneixements corporals i històries que ens travessen i es transmeten a altres cossos. Supermedium està interpretat per 9 ballarines, inclosa la pròpia Guiu.

Núria Guiu ha treballat de ballarina amb companyies com Cullberg Ballet, Gisèle Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company, Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal o Kobalt Works. Recentment ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2022, la distinció cultural més prestigiosa de Catalunya. Ingri Fiksdal treballa en projectes sobre la intersecció entre el que és postantropocèntric i el que és decolonial des d’una perspectiva feminista a la Universitat d’Oslo i els seus treballs s’han representat a nombrosos espais d’arreu del món.

CÈL·LULA sorgeix com un projecte embrionari per a la producció, la creació i la transmissió de la dansa dins l’estructura del Mercat de les Flors. Té com a objectiu fer possible la creació d’obres de mig i gran a format per part de coreògrafs que es troben en el punt de maduresa i d’interès per desplegar el seu talent i el seu univers estètic en aquest format escènic. Fins ara s’han fet 11 laboratoris i tres produccions CÈL·LULA, amb Albert Quesada, amb Pere Faura / La Diürna i amb Guy Nader i Maria Campos. Enguany hem proposat a Núria Guiu una creació dins el marc de CÈL·LULA.

Direcció Núria Guiu Sagarra / Coreografia Núria Guiu amb Ingri Fiksdal en col·laboració amb les ballarines / Acompanyament Claudia Solwat / Interpretació Clara Tena, Emma Riba, Mabel Olea, Aina Lanas, Blanca Tolsà, Anna Calsina, Laura Morales, Berta Pascual i Núria Guiu / Disseny vestuari i escenografia Ronak Moshtaghi / Disseny llum original Phillip Isaksen / Adaptació, disseny i tècnic llum Arnau Sala / Disseny sonor i música original Uge Pañeda / Assistència musical Los Sara Fontán / Assistència vestuari Manuel Mateos / Fotografia i vídeo Tristán Pérez-Martín
Producció Mercat de les Flors dins del projecte CÈL·LULA 

Les activitats al voltant d’aquest espectacle reben el suport de la Fundació Banc Sabadell FBS:

#4CèlulaSupermedium #mercatflors